Allsvenskan står i blickfånget då samtliga tre matcher på trippeln hämtas från det svenska finrummet. Jag är inne på att både Norrköping och GAIS ska ha fina chanser att få med sig ett gäng hörnor i respektive hemmaborg. Oddset på överspelet i Borås ser även riktigt gosigt ut!


Norrköping - Halmstad: Norrköping över 5,5 hörnor @ 1,82

Tävling: Allsvenskan
Plats: Platinumcars Arena
Tid: 14:00

Goda råd börjar minst sagt bli dyra för Andreas Alm och hans Norrköping. Det blev som bekant förlust i jumbofinalen mot Västerås förra helgen och Peking står nu på fem raka nederlag. Till råga på allt har det varit bråk på träningen i dagarna. Insatsen mot VSK var dock helt okej och på söndag bör östgötarna kunna föra spelet då ett cyniskt Halmstad gästar. 

Halmstad är sämst i klassen i så gott som samtliga statistiska tabeller. HBK skapar minst målchanser, släpper till flest, äger i snitt minst bollinnehav och släpper även till flest hörnor. Hallänningarna har föga förvånande sjunkit som en sten i tabellen efter den flygande inledningen och trots att Ante Johansson nu är tillbaka i träning lär HBK få slita hårt för ett nytt kontrakt. 

Jag är inne på att Norrköping kommer att vara spelförande under långa perioder. Peking är ett dugligt hörnlag (snittar 5,0 hörnor) och hemma mot ett lag som Halmstad bör östgötarna tveklöst ha toppchans att gå över 5,5 hörnor. 1,82 känns högt! 


Elfsborg - Mjällby: Över 2,5 mål @ 1,78

Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 16:30

Oscar Hiljemark har onekligen fått en smakstart som ny boss i Borås. Efter att Hiljemark tog över rodret har boråsarna kört över BP (3-0), stått för en otrolig vändning mot Häcken (5-3) och besegrat Paphos med sammanlagt 8-2 i Europa League-kvalet. Baidoo och Zeneli spelar för stunden sin bästa fotboll och som gubben i lådan finns en målfarlig Per Frick. 

Succégänget Mjällby återfinns mot alla odds på tredje plats i tabellen, och direkt oförtjänt är det inte. MAIF har lirat en mer positiv fotboll den här säsongen och faktum är att gästerna är ett av seriens mest målglada lag (snittar 3,0 mål per match). 2-1-segern senast mot Malmö FF var Mjällbys femte raka match som gick över 2,5 mål

Summa summarum ställer jag mig frågande till att vi får ett så här pass högt odds på överspelet i Borås. Visserligen är inte MAIF lika målrika på bortabana, men 1,78 på minst tre måljubel i matchen blir svårt att blunda för. 


GAIS - AIK: GAIS flest hörnor @ 1,84

Tävling: Allsvenskan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19:00 (måndag)

Trippeln går i mål på Gamla Ullevi där hemmalaget GAIS är på jakt efter revansch. Makrillarna har inlett höstsäsongen med ett kryss mot Bajen samt en förlust senast mot Sirius. Trots att det blev noll poäng i Uppsala var ändå insatsen okej på Studenternas där göteborgarna skapade gott om målchanser.

Hemma på Ullevi har GAIS lirat med mycket energi och på sistone har atleterna varit väldigt hörnglada. Notabelt är att GAIS har skapat fler hörnor än motståndarna i fyra raka matcher, med tydlig marginal i flera av dessa duster dessutom. 10-6 mot Sirius, 10-8 mot Bajen, 9-3 mot Halmstad, 10-2 mot Häcken. 

AIK hackar i sin tur en hel del spelmässigt och faktum är att endast Kalmar och Halmstad har skapat färre hörnor än AIK. Ett revanschsuget GAIS ska definitivt kunna pressa ner AIK i perioder på ren energi, trots att både Henriksson och Boudri är avstängda. 1,84 på att GAIS vinner hörnmatchen hugger jag på studs. 


Trippeln

Norrköping - Halmstad: Norrköping över 5,5 hörnor @ 1,82
Elfsborg - Mjällby: Över 2,5 mål @ 1,78
GAIS - AIK: GAIS flest hörnor @ 1,84

Totalt odds: 5,96


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip