Det är svensk fotboll för hela slanten på lördagens bong. Djurgården är dagens stora favorit och jag är inne på att Blåränderna kommer att kontrollera händelseförloppet på Guldfågeln. Det görs även nedslag på Finnvedsvallen innan blickarna vänds mot Superettan och Gavlevallen där en tajt historia ligger i korten. Nu kör vi! 


Värnamo - Häcken: Häcken över 5,5 hörnor @ 1,81

Tävling: Allsvenskan
Plats: Finnvedsvallen
Tid: 15:00


Det blev som förutspått ett riktigt sjöslag förra helgen då Häcken och Elfsborg gick i klinch. Hisingens stolthet såg länge ut att gå mot tre poäng, men på stopptid lyckades Elfsborg trycka in tre (!) baljor och vinna med 5-3. Otroligt! Att det ska bli lika stort målfyrverkeri på Finnvedsvallen är såklart långsökt och här blickar jag först och främst mot hörnspelen. 

Häcken har som bekant bara en växel, och det är full fart framåt, något som brukar leda till en hel del hörnor. Endast Malmö FF har skapat fler hörnor än göteborgarna så här långt. Häcken har löst över 5,5 hörnor i fyra matcher i följd och i den senaste bortafajten mot Västerås skapades 14 gulsvarta hörnsparkar.

Det ska sägas att IFK Värnamo har sett bättre ut sedan omstarten av Allsvenskan och på Finnvedsvallen tror jag Häcken kan få problem, framförallt då Simon Gustafson är avstängd. Med det sagt bör ett alltid offensivt drillat Häcken ha goda chanser att lösa minst sex hörnor. 1,81 på över 5,5 gulsvarta hörnor är ett odds som står sig riktigt bra mot övriga bolag!


Kalmar - Djurgården: Kalmar under 4,5 hörnor @ 1,50

Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 15:00


Bortsett från debaclet i derbyt mot Hammarby har Djurgården presterat på en väldigt stabil nivå de senaste månaderna och nu har Malmö FF börjat känna flåset i nacken. Som gräddet på moset börjar skadeläget att ljusna hos Blåränderna. Mackan Danielson gjorde comeback i den senaste segern mot Värnamo och Rasmus Schüller närmar sig också en återkomst. 

Det finns gott om alternativ på det centrala mittfältet och min tanke är att DIF kommer att kunna stänga ner ett svagt Kalmar. Smålänningarna rullar alltid mycket boll bakifrån till Alexander Axéns stora skräck, men det leder sällan till något produktivt. KFF är ett av de lagen som skapat minst målchanser i serien, och även hörnor. 52 rödvita hörnor efter 14 matcher ger oss ett snitt på 3,71 per match. 

Jag tror som sagt att Djurgården kommer att kontrollera händelseförloppet. Förhoppningsvis skapar inte ett bolltrillande Kalmar alltför många hörnor. Kalmar under 4,5 hörnor till 1,50 är min idé. 


Gefle - Trelleborg: Under 2,5 mål @ 2,17

Tävling: Superettan
Plats: Gavlevallen
Tid: 15:00


Vidare mot Superettan där Gefle och Trelleborg går i klinch på Gavlevallen. Gefle gick kräftgång innan uppehållet och gästrikarna har nu halkat ner på en negativ kvalplats. Bakåt har titt som tätt läckt och faktum är att GIF är seriens målgladaste lag med 3,4 mål per match i snitt. Med det sagt tror jag inte att den här tillställningen nödvändigtvis behöver springa iväg målmässigt.

På andra sidan står nämligen ett tajt och uddlöst Trelleborg, som varit väldigt målsnåla, inte minst på resande fot där de står på målskillnaden 4-6 efter sex bortamatcher. TFF befinner sig i det nedre skiktet av xG-tabellen, precis som Gefle, och som lök på laxen har Trelleborg gjort sig av med den danska anfallaren Nicholas Mortensen, som under säsongen haft problem med både sjukdomar och skador. 

Båda lagen ligger som sagt i det nedre skitket av xG-tabellen och fem av Trelleborgs sex bortamatcher har gått under 2,5 mål. Därmed känns en bra bit över dubbel deg på under 2,5 mål lockande i Gästrikland. 


Trippeln

Värnamo - Häcken: Häcken över 5,5 hörnor @ 1,81
Kalmar - Djurgården: Kalmar under 4,5 hörnor @ 1,50
Gefle - Trelleborg: Under 2,5 mål @ 2,17


Totalt odds: 5,89


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip