Det är svenskt för hela slanten då vi plockat ut tre allsvenska matcher under lördagen (och tidig söndag). Mjällby - Malmö kan bli en riktigt höjdare och jag tror på en del mål nere på Strandvallen. I Uppsala jobbar vi in ett hörnspel och även i Stockholm under söndagen är det ett överspel runt hörnor som letar sig in. Till strax över 5,60 i odds sitter vi med en skön helgtrippel i näven. Nu kör vi.

Mjällby - Malmö FF: Båda lagen gör mål @ 1,80

Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 15:00


Malmö trampade gasen i botten under den andra halvleken mot Halmstad senast och gick från 2-1 till 5-1 innan slutsignalen ljöd. Starkt av MFF som också rustar sig väl inför ett stundande Champions League-kval där antingen Klaksvik eller Differdange väntar.

Nu ska Di blåe besöka Strandvallen för att lira match mot Mjällby. Ett MAIF som gått som tåget under året och befinner sig faktiskt på en fin tredjeplats med 14 matcher spelat. De gulsvarta är också vassa hemma. Bara en gång har värdarna fått smaka torsk här och samtliga hemmamatcher har slutat med att Mjällby pressat in minst ett mål.

Förra säsongen så vann faktiskt MAIF motsvarande strid med 1-0. Sett till hur matchen artade sig så var det siffror som inte riktigt speglade utfallet. Jag tycker dessutom att Malmö är något krispigare i år och har en ännu vassare offensiv. Visst ska båda lagen lyckas peta in minst ett mål vardera. BLGM-spelet är taget.


Sirius - GAIS: GAIS över 4,5 hörnor @ 1,63

Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas
Tid: 17:30

Vi förflyttar oss till Uppsala för att blicka ut mot en match där hemmapubliken väntar otåligt på att Sirius ska finna någon form av formtopp eller åtminstone jämnhet runt sina prestationer.

Inför de blåsvartas match mot GAIS så har studentstadens grabbar enbart vunnit fyra av 13 matcher i seriespelet och Kalmar, på negativ kvalplats, är enbart två futtiga poäng bakom. GAIS å sin sida fick med sig ett skönt kryss från matchen mot Hammarby senast. En pinne med viss mersmak då jag tyckte Atleterna såg fina ut och hade också en hel hög med chanser utan det där sista lilla extra. Gaisarna skapade bland annat tio hörnor på egen hand mot Bajen vilket är riktigt tunga nuffror. Lek med tanken nu att Sirius dessutom petar in en ledningsboll. Sett till oddsen är detta någon som spelbolagen till viss del kalkylerar med. I så fall så behöver ett offensivt skickligt grönsvart pressa på för en kvittering och att besökarna ska bestiga 4,5-höjden känner jag är fullt rimligt.

GAIS har 31 hörnor på bortaplan så långt vilket innebär ett snitt på fina 5,2. Denna ska vi sätta.


Djurgården - Värnamo: Över 10,5 hörnor @ 1,92

Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 14:00 (söndag)


Vi byter dag. Lördag har blivit till söndag och det sista inslaget på trippeln denna gång hämtas från Tele2 vid 14-bläcket då Djurgården och Värnamo ska duellera. Även denna gång tar vi sikte mot ett hörnspel.

Djurgården känns riktigt roliga och vassa att titta på i år. DIF startade också upp efter sitt sommarlov med att triumfera i Norrköping med 3-1 på Parken. Gulliksen, Hümmet och övriga i blårändernas tröja såg påslagna ut och sju hörnor noterades av stockholmarna. Även denna gång tror jag vi får se en matchbild med chanser åt egentligen båda håll men framförallt från djurgårdarnas sida. Mot Värnamo har DIF tidigare noterats för sju hörnor i fjol och dessförinnan åtta, åtta och åtta! Jag har en tanke om att hemmalaget även denna gång kommer att lira i dessa krokar men ett något mer framåtlutat Värnamo ska också kunna bidra med en del hörn-kickar.

Över 10,5-linan är i min bok bra och ett spel jag gärna vill testa mig på.


Trippeln

Mjällby - Malmö FF: Båda lagen gör mål @ 1,80
Sirius - GAIS: GAIS över 4,5 hörnor @ 1,63
Djurgården - Värnamo: Över 10,5 hörnor @ 1,92

Totalt odds: 5,63


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip