På lördag inleds åttondelsfinalerna i Europamästerskapet. Värdnationen ställs mot danskarna på Signal Iduna Park och undertecknad räknar med att det kommer att avlossas en hel del skott mot den rödvita kassen. Troligtvis blir det en mer avvaktande matchbild i huvudstaden där Schweiz och Italien går i klinch. Innan EM-matcherna drar igång riktas dock blickarna mot Värmland och Stora Valla där en målrik batalj ligger i korten. Nu kör vi! 

Degerfors - Sandviken: Över 2,5 mål @ 1,74

Tävling: Superettan
Plats: Stora Valla
Tid: 15:00


Efter att Degerfors gick skilda vägar med Pashang Abdulla har värmlänningarna gått som tåget i Superettan. Raden 4-2-0 på de sex senaste matcherna är starka papper. Norrbys gamla målkung Dijan Vukojevic, som inledde säsongen med i rehabrummet, har sakta men säkert kommit igång och fått ett allt större förtroende sedan Abdulla lämnade. Med det sagt har Bruket en poäng upp till succénykomlingen Sandviken som går från klarhet till klarhet. 


Sandviken bara kör, oavsett vilka som står på andra sidan. Det finns gott om gubbar som gör poäng och trots skadan på James Kirby ser offensiven superfin ut. Notabelt är även att endast Öster har noterats för högre xG än rödvästarna från Gästrikland i Superettan. Sandviken är inget lag som backar hem och lägger sig på försvar och känslan är att en öppen matchbild ligger i korten på Stora Valla. 


Inget lag har gjort fler mål än Degerfors på hemmaplan. Efter sex spelade matcher på Stora Valla har Degen ett målsnitt på 3,3 mål per match i hemmaborgen. Nu när ett dokumenterat starkt och offensivt skickligt Sandviken kommer på besök känns priser norr om 1,70 på över 2,5 mål fint. 


Schweiz - Italien: Oavgjort i halvtid @ 1,88

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Olympiastadion
Tid: 18:00


Den första åttondelsfinalen i fotbolls-EM utspelar sig på Olympiastadion i Berlin. De regerande mästarna övertygade inte i gruppspelet där italienarna norpade andraplatsen från Kroatien i grevens tid. Tre mål framåt på drygt 2,6 i xG är inga vidare siffror. Donnarumma, Zaccagni och Calafiori blev tungan på vågen i den avslutande striden mot kroaterna, men den sistnämnda finns inte med mot Schweiz då han är avstängd.

De ramstarka och pragmatiska schweizarna imponerade desto mer i gruppspelet och känslan är att Italien mycket väl kan få problem att bryta ner den rödvita köttmuren. Widmer kommer inte till spel då han är avstängd, men det finns en pålitlig defensiv grund samt ett starkt mittfält med Xhaka och Freuler, vilket kan räcka långt mot Gli Azzurri. 


Lagens svagheter sitter helt klart i den sista tredjedelen där varken Schweiz eller Italien ser speciellt starka ut på pappret. Att marknaden håller detta som en “under-match” är därmed inget mysterium. Den här typen av matcher brukar sällan spåra ur rent målmässigt och det skulle inte förvåna ifall den här dusten tickar 0-0 en bra bit in i matchen. Oavgjort i paus runt 1,90 bakas gladeligen in på trippeln. 


Tyskland - Danmark: Ilkay Gündogan över 0,5 skott på mål @ 1,91

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Signal Iduna Park
Tid: 21:00


Senare under kvällen är det dags för värdnationen att mäta krafterna med Danmark i Dortmund. Tyskland såg fina ut i gruppspelet, inte minst i den sista tredjedelen. Die Mannschaft gjorde flest mål i gruppspelsfasen och avlossade också flest skott (57) med ganska god marginal. Jag räknar även med att Kasper Schmeichel kommer att få en hel del bollar mot sig i åttondelen. 


En av de tyskar som avlossade flest skott i gruppen var föga förvånande Ilkay Gündogan. Barca-mittfältaren är riktigt bra på att fylla på i boxen och 33-åringen avfyrade sammanlagt sju skott i gruppspelet. 33-åringen har lirat 264 av 270 minuter i turneringen och Gündogan prickade kassen mot både Ungern och Skottland.


Danmark övertygande inte i sin tur i gruppspelet (0-3-0). Bakåt såg det förvisso rätt stabilt ut men mot värdnationen på Signal Iduna Park bör vi kunna räkna med att det blir ett rejält tryck mot den rödvita kassen. Sammantaget känns Gündogan över 0,5 skott på mål till 1,91 som en fin avslutning på bongen. 


Trippeln
Degerfors - Sandviken: Över 2,5 mål @ 1,74
Schweiz - Italien: Oavgjort i halvtid @ 1,88
Tyskland - Danmark: Ilkay Gündogan över 0,5 skott på mål @ 1,91

Totalt odds: 6,25


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip