Söndag innebär Superettan-boll och en hel hög med roliga fajter att blicka ut över. Strax efter lunch brassar vi igång med mötet på Behrn Arena för att vid 15:00 titta till Örgryte mot Gefle och sedermera knyta säcken på plats i Varberg framåt middagstid. Pluslinor, två till antalet, kritas först och främst ner. Därefter är det ett BLGM-spel som avrundar. TV-slanten är placerad, nu kör vi!

Örebro - Oddevold: Oddevold +0,5 @ 1,66

Tävling: Superettan
Plats: Behrn Arena
Tid: 13:00


Örebro har efter fem raka matcher med poäng kommit ner lite på jorden igen. 0-1 hemma mot Utsikten följdes därefter upp med en 1-3:a i brakan mot Gefle borta. Summerar vi våren totalt sett så hittar vi ÖSK på en 13:e plats efter tio omgångar och grottar vi ner oss i underliggande nuffror är det faktiskt rimligt. Det finns att jobba på i Närke-lägret med andra ord.

Oddevold å sin sida har tappat lite lyster efter sin mäktiga forcering inledningsvis av säsongen. Efter 1-1 hemma mot Brage så har Uddevalla-klubben synat två raka 1-2-nederlag. Spelmässigt är däremot gästerna intressanta och har en väldigt fin grundhöjd att stå på. Sex matcher av tio har slutat med poäng för nykomlingarna och även om denna batalj spelas på Behrn Arenas konstgräs är jag inte alls säker på att besökarna kommer vara det icke bollförande laget. Pluslinan till höger gillas skarpt.



Örgryte - Gefle: Gefle +0,5 @ 1,78

Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 15:00


På plats i Göteborg är det för stunden ett Örgryte som får rankas som femma i stan! GAIS, Häcken (okej, Hisingen), IFK Göteborg och Utsikten är alla bättre klubbar för stunden och ÖIS fortsätter att gå kräftgång i Superettan. Tilläggas bör att jag höll hemmalaget ganska högt inför årets seriestart och visst var detta berättigat med tanke på Sana och Dyrestam in. Att duon inte spelar fotboll just nu är ett aber och Daniel Paulson har också missat två raka förlustmatcher och 28-åringen är en herre som behövs minst sagt.

Gefle å sin sida har imponerat på mig vid flera tillfällen i år. I fjol stal GIF drösvis med poäng, i år har Gästrike-klubben förtjänat sina pinnar och spelar en bra fotboll där Hjelte tagit kliv och Anton Lundin återigen funnit glädjen med fotbollen och spelat från start på slutet och målade dessutom två gånger om mot Örebro senast.

Jag gillar pluslinan till höger på Gamla Ullevi just nu och ner till 1,70 i odds tycker jag detta är ett finfint inslag på trippeln.


Varberg - Skövde: Båda lagen gör inte mål @ 1,95

Tävling: Superettan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 17:00


“Derbi della Linderoth!” Tobbe ställs mot sitt forna gäng i en match där försvarsspelet kommer att stå i fokus.

Varberg har haft svårt att ställa om sig från spelet i Allsvenskan. Efter åtta omgångar så hade Boisarna bara vunnit en match men de sista två striderna från hemmalagets sida har varit desto bättre. 2-1-viktorian mot Oddevold hemma följdes snabbt upp av ett fint 1-1-resultat borta mot Degerfors nyligen och de grönsvarta har därmed lyft en aning från den absoluta jumbo-positionen.

Skövde å sin sida följde upp två raka 1-0-triumfer med att ta stryk mot Öster hemma senast. 1-2-torsken på Södermalms IP var inte mycket att snacka om även om Växjö-gänget hade en aning flyt som roffade åt sig full pott då Alievs 2-1-balja kom på stopptid. SAIK är dock ett herrskap som sällan svävar iväg målmässigt. Tre av tio matcher har slutat under 2,5 mål. Majoriteten av bortalagets fajter har faktiskt slutat med ett mål eller mindre.

Att detta tickar 0-0 länge är knappast någon högoddsare och att vi kan spela båda lagen till att inte göra mål upp mot dubbla stålar tycker jag känns givet.



Trippeln

Örebro - Oddevold: Oddevold +0,5 @ 1,66
Örgryte - Gefle: Gefle +0,5 @ 1,78
Varberg - Skövde: Båda lagen gör inte mål @ 1,95

Totalt odds: 5,76


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip