Speltips: Harry Kane över 1,5 skott på mål @ 1,71 - Unibet -

Det är sällan Bayern Munchen förlorar hemma på Allianz Arena men senast hände det när Werder Bremen var på besök. Det innebär att avståndet till serieledande Leverkusen nu är sju poäng för Bayern. Ska dock sägas att Leverkusen spelat en match mer så vinner Bayern Munchen här så krymper avståndet till fyra poäng.

Som sagt det ör inte ofta som det går snett hemma för Thomas Tuchels manskap. Sju vinster och ett kryss förutom torsken senast. Målskillnaden är 33-6 och man har utdelat ett par riktiga käftisar som 7-0 Bochum och 8-0 Darmstadt. Fick två mål bortdömda av VAR i 3-0 segern mot Stuttgart så det brukar smälla många gånger när Bayern lirar.

Leroy Sane har stått för 8 mål men är inte i närheten av Harry Kane som pangat in hela 22 baljor på 17 matcher. Vi får se om duon i den här matchen får sällskap av Thomas Muller som kan komma att ersätta Jamal Musiala i playmaker-rollen. Personligen hoppas jag på en start av ynglingen Mathys Tel som var ett yrväder de 25 minuterna han fick hoppa in mot Bremen. Dock inte lätt att peta Sane.

Serge Gnabry skadad och Min-Jae Kim & Noussair Mazraoui på landslagsuppdrag men i övrigt inga större avbräck som stör här.

Ett uppretat Bayern krossar

Fjolårets succélag Union Berlin har, som vi sett så många gånger med "små" lag som är framgångsrika en säsongen, inte riktigt pallar med efterföljande säsong. Har inte fixat att kombierna Champions League och Bundesliga. Nu är borta från Europa och ligger rätt risigt till i inhemska serien. Har ett par hängmatcher men ligger i skrivande stund och flyter precis ovanför nedflyttningsstrecket.

På sina 8 bortamatcher har man 1-1-6 och -10 gällande mål. Krånglade till sig 0-0 senast mot Freiburg och det var fjärde bortamatchen i rad man inte får hål på motståndarna. Bremen 0-2, Leverkusen 0-4 och Bochum 0-3 de övriga.

Tappat Sheraldo Becker till Real Sociedad och fått lämna tillbaka David Datro Fofana till Chelsea (för vidare utlåning till Burnley). Plockat in Servettes anfallaren Chris Bedia som ersättare och visst han har varit bra i Super League, men får se om han håller på den här nivån. Aissa Laidouni på Africa Cup of Nations med Marocko och skador på Josip Juranovic (sen test) & Rani Khedira att ta hänsyn till för tränare Nenad Bjelica.

Bayern var inte dåliga mot Bremen utan det var bara en sån där dag när bollen inte ville in i nätet. Kommer nu uppretade och vill visa att förlusten bara var en engångsföreteelse. Vi tror att ett uddlöst Union får sota för Bremen-vinsten och det kan till och med bli en storkross från hemmalaget. Harry Kane kommer få sina chanser och att engelsmannen avlossar minst två skott på mål känns fullt rimligt. Sedan om dessa resulterar i mål återstår att se. När vi "bara" får runt 9 ggr insatsen på att Kane ska göra hattrick i matchen så förstår vi att han är farlig för motståndarna.

Spelet sitter om Harry Kane drar i väg minst 2 skott på mål under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip