Bayern München:

Bundesliga återvänder efter lite kortare ledighet och Bayern München sparkar i gång återstarten när Thomas Tuchels gäng tar emot Hoffenheim. Bayern har i vanlig ordning gjort en stark första säsongshalva – 12-2-1 lyder resultatraden – men för en gångs skull har Bayern ändå fått se sig överglänsta av Xabi Alonsos otroligt imponerande Bayer Leverkusen, som toppar Bundesliga med fyra poängs försprång ner till Bayern (med en match mindre spelad) inför omstarten.

Så ett jagande Bayern vill förstås inleda det nya året på bästa sätt och samtidigt stå för en värdig hyllning till Bayern-legendaren Franz Beckenbauer, som gick bort i dagarna. ”Der Kaiser” kommer hyllas inför matchen på Allianz Arena.

Matthijs de Ligt är tillbaka och kan kastas direkt in i startelvan för att ackompanjera Dayot Upamecano i Bayerns mittlås, när Min-jae Kim saknas på grund av spel i Asiatiska mästerskapen. Även högerbacken Noussair Mazraoui saknas, då han spelar Afrikanska mästerskapen. Därutöver återfinns Serge Gnabry på skadelistan – precis som Tarek Buchmann, Bouna Sarr och Daniel Peretz, som inte är tapp av samma dignitet. Konrad Laimer har flera gånger under hösten använts i högerbackspositionen och med Mazraoui på landslagsuppdrag kan österrikaren mycket väl användas där på nytt.

Hoffenheim:

Pellegrino Matarazzos lag inledde säsongen väldigt övertygande, men tappade rejält med fart mot slutet av 2023. Hoffenheim tog bara en seger på sina sju sista matcher inför uppehållet – att jämföra med fem segrar under samma mängd matcher – och är nu nere på en sjundeplats i Bundesliga. Hoffenheim är dock i allra högsta grad med i kampen om Europaplatserna och Matarazzo lär hoppas återfinna formen efter det kortare uppehållet, men tuffare utmaningar än Bayern på bortaplan finns inte i Bundesliga.

Diadie Samassekou saknas här, då han spelar Afrikanska mästerskapen med Mali, och på skadelistan återfinns Mergim Berisha, Dennis Geiger och Marco John. Det finns frågetecken för Bambasé Conté, som dras med ljumskproblem, men Wout Weghorst kan vara spelredo efter att ha dragits med lite skadebekymmer.

Bayern vill inleda 2024 med seger

Bayern är förstås storfavorit här och Tuchel ytterst benägen om att inkassera tre poäng och sätta fortsatt press på Bayer Leverkusen i titelstriden. Efter att ha svajat defensiv i säsongsinledningen tycker jag Bayern kom mer och mer rätt ju längre säsongen led och bortsett från genomklappningen borta mot Eintracht Frankfurt – där Bayern föll med 1-5 – hittade Bayern en bättre balans, och höll bland annat nollan mot lag som Borussia Dortmund, Köln, FC Köpenhamn, Manchester United och Stuttgart under höstens avslutande veckor. Hoffenheim är vanligtvis ganska målglada, men avslutade 2023 svagt med en seger på sju matcher – och två förluster och ett kryss på de tre sista bortamatcherna. Matarazzos lag kommer säkert kunna återfinna formen, men att inleda mot ett segerhungrande Bayern på bortaplan är ingen enkel uppgift. Bayern att vinna och hålla nollan till 2,34 hos Pinnacle kan vara värt att testa.
This is the stats tab
This is the post tip