Speltips: BLGM & över 2,5 mål i matchen till 1.83 hos Quick Betting.

Damernas Champions League är igång och under onsdagen bjuds vi på ett stormöte, där Bayern München och Arsenal ställs mot varandra!

Hemmalaget Bayern har ännu inte tappat poäng hemma i Bundesliga. Man står på fem segrar på de första fem omgångarna med endast tre insläppta mål och hela 18 gjorda mål framåt. Det ska dock sägas att man ännu inte ställts mot någon av de riktiga toppkonkurenterna i form av Leverkusen, Wolfsburg och Frankfurt. Starkt är det dock oavsett.

I Bayern München återfinns båda svenska landslagsspelarna Linda Sembrant och Julia Zigiotti Olme, där speciellt den förstnämnda är en viktig del av Bayerns defensiv.

Arsenals start på säsongen har inte varit riktigt lika imponerande. Förväntningarna var som vanligt högt ställda, men efter poängtapp mot både City och Everton i ligaspelet samt en 2-0 förlust mot Häcken i kvalet till Champions League har en del röster börjat höjas mot tränare Jonas Eidevall.

Man har en trupp som absolut rankas som en av världens bästa med en stor del av det engelska landslagets stomme, men även ett par stora svenska namn som Blackstenius och Kafaji. Även Amanda Ilestedt och Lina Hurtig återfinns i Arsenal, men den duon missar matchen mot Bayern.

Arsenal letar form

Arsenals inledningen på säsongen har som sagt varit svajig. I grunden bör man nog vara bättre än Bayern, men som det ser ut nu vågar jag inte alls lita på London-laget här.
Bayern har börjat säsongen starkt och sprutat in mål, och på hemmaplan bör man kunna göra mål även på en något skakig Arsenal-defensiv.

Offensiv kraft finns det dock i grunden även hos Arsenal. Alessia Russo, Blackstenius, Beth Mead är topp i världen och får man träff är även Arsenal dödligt offensivt.
Ett plus för Arsenal är att mittback Leah Williamson väntas kunna starta den här matchen, efter att ha hoppat in senast och gjort comeback efter en skada.

Det blir spännande att se hur svenske Eidevall väljer att formera sitt Arsenal, men jag tror i alla fall att vi kan få se mål i båda riktningar, och väljer därför att spela BLGM & över 2,5 mål i matchen till 1.83 hos Quick Betting!

This is the stats tab
This is the post tip