Bayern München -1 (pengarna tillbaka på uddamålsseger) mot Arsenal i CL.

En dryg vecka kvar, men jag tar spelet redan nu. Texten kommer uppdateras närmare inpå avspark.

Uppdatering:

Känns som en no-brainer det här. Efter noll poäng mot Watford och Chelsea är ligan definitivt körd för Arsenal, som får rikta in sig på fjärdeplatsen i vanlig ordning. Gunners lyckades studsa tillbaka mot Hull (seger 2-0), men det var verkligen ingen imponerande insats. Özil var återigen bedrövlig/osynlig och kantspelet med Walcott + Iwobi var bara tröttsamt. Jag var själv på plats på Emirates och måste konstatera att stämningen rätt klubben/laget är usel. Många säsongskortsinnehavare stannade hemma och jag tror det var högst 50 000 på arenan, oavsett vad den officiella statistiken säger. Många tomma stolar. Hursomhelst, ingen optimal uppladdning på något sätt.

Skadeläget ser rätt positivt ut. Cazorla out sedan tidigare, i övrigt endast Ramsey som är borta av spelare som varit aktuella för spel. Tänkbart lag:

Petr Cech;
Hector Bellerin, Laurent Koscielny, Shkodran Mustafi, Nacho Monreal; Francis Coquelin, Granit Xhaka;
Özil,
Theo Walcott; Alexis Sanchez, Oxlade-Chamberlain

Bayern leder i skrivande stund ligan med sju pinnar. Även om det inte är samma monsterjätte som tidigare år (de har tappat en del poäng och släppt in en del mål) är det såklart ett väldigt kapabelt lag. Definitivt ett lag som skulle kunna landa en CL-seger, vilket Arsenal inte kan. Leder ligan med klart - vilket gör att fullt fokus kan läggas på CL. Tror att laget kommer skärpa sig och leverera en bra prestation nu när det vankas allvar. Saknar Ribery+Boateng sedan tidigare, men kan ställa en stark elva på benen:

Manuel Neuer;
Philipp Lahm, Mats Hummels, Javi Martinez, David Alaba;
Thiago Alcantara, Arturo Vidal; Alonso,
Thomas Muller, Robert Lewandowski, Arjen Robben

Mitt förtroende för Wenger är inte stort och jag tror inte han lyckas sy ihop en taktik som chockar Bayern och maximerar Arsenals chanser. Blir inte förvånad om ett naivt Arsenal blir rejält överkörda av ett Bayern som avgör det här dubbelmötet redan i match ett.

Tyskarna är bättre på 8-9 av 11 positioner och skulle bli väldigt förvånad om inte Arsenals stundtals pinsamma försvarsspel tvingas ge vika. Framåt kan Arsenal alltid sprattla till, särskilt med en vass Sanchez som forward. Över 90 minuter tror jag dock Bayern löser en relativt klar seger.

This is the stats tab
This is the post tip