Speltips: Barcelona + under 4,5 mål @ 1,88 - Bethard -

Sevilla lämnar Andalusien och beger sig norr ut i Spanien till Katalonien för match mot serieledande Barcelona under söndagskvällen.

Åtta av nio matcher har Barcelona vunnit. Bara spelat tre hemmamatcher så här långt men full pott och 10-1 i målskillnad, dock kom sju av målen mot stackars Valladolid.

Ska spela stormatch i Champions League tre dagar efter denna kamp då självaste Bayern Munchen kommer på besök till Spaniens näst största stad. Sedan väntar El Clásico mot Real Madrid följt av derby mot Espanyol så det är bråda dagar för Hansi Flick och hans manskap.

Hade så klart gärna haft en skadefri trupp till förfogande så han kunde rotera lite men även om skadeläget lätta en del så är fortfarande ett gäng spelare borta.

Målis Marc-Andre ter Stegen, försvararna Ronald Araujo, Marc Bernal och Andreas Christensen samt mer offensive Ferran Torres ser alla ut att missa matchen. Hoppas dock att Dani Olmo, Gavi och Fermin Lopez ska hinna bli fit i tid för matchen, men sena tester kommer behövas och kanske sparas trion till Onsdag.

Inaki Pena förväntas fortsätta mellan stolparna trots att man signat ett korttidskontrakt med polske veterankeepern Wojciech Szczesny som egentligen hade lagt handskarna på hyllan efter sju säsonger i Juventus.

Anfallaren Raphinha i fin form med två baljor för Brasilien mot Peru i VM-kvalet. Robert Lewandowski fick 90 minuter för Polen mot Portugal men endast ett halvtimmes inhopp mot Kroatien så bör vara hyfsat kry.

Barca vinner utan att köra över Sevilla.

Sevilla hade det kämpigt i inledningen av säsongen och det dröjde till femte omgången innan första segern togs (1-0 Getafe). Efter det två trepoängare till, men samtliga har kommit på hemmaplan. På bortagräs har Barcelona-sonen García Pimientas Sevilla noll vinster, tre kryssmatcher och en förlust.

En sak som Pimienta måste jobba på är disciplinen i laget. Fyra röda kort på nio matcher är rent vansinne! Senast i 1-0 vinsten mot Real Betis, som förvisso var derby, var det försvararen Tanguy Nianzou som tog sitt andra gula kort i 90e minuten. Mot Valladolid var det Marcao som fick bananfärgat kort nummer två i 90 min och mot Getafe filmade sig Juanlu Sanchez till sig en andra varning med tre minuter kvar av matchen. Så inga utvisning som direkt påverkat matchresultaten men det resulterar däremot i avstängningar kommande match / matcher. Nianzou är den som tar plats i skamvrån denna kamp och ersätts troligen av brassen Marcao som var bänkad senast efter sin avstängning mot Athletic Bilbao. Kike Salas är också ett alternativ att ta plats bredvid Loic Bade i mittförsvaret.

Djibril Sow och Saul Niguez är skadade och står över här.

Hade en del spelare på landslagsuppdrag under ligauppehållet och de återkom med blandade känslor. Norske keepern Örjan Nyland släppte fem bollar mot Österrike och lär väl ha varit lite putt över det. Loic Bade fick ingen speltid för Frankrike, Gonzalo Montiel fick en halvlek för Argentina mot Venezuela och Dodi Lukebakio hoppade in för Belgien mot både Italien och Frankrike utan att hinna uträtta så mycket.

Bra läge för Barca att plocka nionde segern i La Liga denna säsong trots stormatcherna som väntar runt hörnet. Tror dock inte att man kommer krossa Sevilla med några monstersiffror så spelet som testas i matchen är att Barcelona vinner och att det blir under 4,5 mål.

This is the stats tab
This is the post tip