Dags för 16-delsfinal i Copa Sudamericana. Vi pratar alltså om grupptvåorna i nämnda turnering mot grupptreorna från Copa Libertadores. Jag har som bekant följt bägge turneringarna så givetvis finns det en del intressanta spel att ta,

Ecuatorianska Barcelona SC är i det här fallet laget som tagit sig hit som grupptrea från den mer prestigefyllda Copa Libertadores. Är det då ett lag som bör rankas ett hack över motståndarna Estudiantes? Njae, inte riktigt va?

Det finns en del grupptreor som kvalat efter rätt imponerande insatser men Barcelona är inte en utav dessa. Med 4 inspelade poäng på 6 matcher är de sämst bland alla grupptreor och tog sig dessutom vidare endast pga bättre målskillnad än Cerro Porteño.

De dåliga resultaten innebar att tränare Fabian Busto avgick efter derbyförlusten mot Emelec och laget befinner sig just nu i ett "uppehåll" mellan ligans första och andra halva. Ecuatorianska Liga Pro avgörs på så sätt att ligan delas in i 2 delar i vilka man möter alla lag 1 gång och det ör döremellan de befinner sig just nu, det vill säga i en viloperiod utanför ligalunket. Detta är givetvis inte optimala förutsättningar för storlaget som knappt löste det nödvändiga krysset hemma i den avslutande gruppspelsmatchen mot Cerro Porteño.

1 seger på dem 7 senaste matcherna vittnar om ett lag som inte visat tecken på några förbättring och som kommer till matchen utan Pineida och Ortiz.

Estudiantes, bästa grupptvåan

Argentinska Estudiantes har stått för en imponerande prestation i Copa Sudamericana. Med 14 inspelade poäng är de bästa grupptvåan och slutade bakom brasilianska RB Bragantino pga sämre målskillnad (+13).

Estudiantes ligger just nu sexa (av 28 lag) i den tuffa argentinska ligan vilket i mitt tycke är ett styrkebesked med tanke på att de också presterat bra i Copa Sudamericana,

Inför denna match är man obesegrade i 5 raka matcher, men det ska också sägas att de bara vunnit en av dessa. Zoomar vi ut hittar vi bara 1 förlust på dem 22 (!) senaste matcherna. De är dessutom obesegrade på bortaplan i Copa Sudamericana med resultatraden 2-1-0.

Tränare Dominguez har sagt att han går för segern på bortaplan vilket får anses som fullt realistiskt trots avsaknaden av Godoy, Sosa och Romero.

Jag har följt bägge lagens framfart i turneringarna och tycker verkligen att det är läge att gå emot ett Barcelona i spillror. Ett hackande spel och en interimlösning på tränarbänken väger över här trots hemmafördelen.

Estudiantes +0 spelas till 1.95 hos bet365 och likaså under 2.25 mål i matchen @ 1.88. Bägge hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip