Barcelona:

Hansi Flick har fått en utmärkt start på livet i Katalonien och toppar La Liga inför helgens El Clásico. Barcelona får ladda upp inför klassikern med en europeisk stormatch mot Flicks gamla klubb Bayern München. Bortsett från missräkningen i förlusten mot Osasuna och ett snedsteg mot Monaco i Champions League har Barcelona vunnit 17 av 20 matcher under sin nye tränare. Monacoförlusten gör dock att Barcelona inte kan lägga allt fokus på helgens stormatch utan att man lär göra sitt yttersta för att få ett bra resultat mot Bayern.

Flick har gjort ett imponerande arbete, inte minst med hur han fått fart på katalanernas offensiv där Robert Lewandowski – i en mer centrerad roll där hans främsta uppdrag är att finna rätt ytor i straffområdet – öser in mål som in fornstora dagar flankerad av Raphinha, som är som pånyttfödd den här säsongen, och Lamine Yamal, som redan är obeskrivligt bra sin ringa ålder till trots.

I helgen gjorde Gavi comeback till stor fanfar från fansen i 5-1-segern mot Sevilla. Dani Olmo och Frenkie De Jong, som båda närmar sig full återkomst, var tillbaka på bänken. Sedan tidigare återfinns Andreas Christensen, Marc Bernal, Ronald Araujo, Marc-André ter Stegen och Ferran Torres på skadelistan.

Bayern München:

Studsade efter landslagsuppehållet tillbaka från en tre matcher lång segerlös svit genom att 4-0-besegra Stuttgart efter ett hattrick från Harry Kane. Bayerns målskytte har det inte varit några fel på med Bundesligabästa 24 mål på sju matcher. Samtidigt har Vincent Kompany ännu inte fått ordning på sin defensiv riktigt än – där Kim Minjae och Dayot Upamecano fortsätter bjuda på tavlor titt som tätt – och vilket inte minst syntes i 3-3-matchen mot Eintracht Frankfurt.

Med tanke på att även Bayern gått på pumpen i Champions League, i förlusten borta mot Aston Villa, och lär med andra ord också vara rejält sugna på att resa hem från Katalonien med poäng i bagaget.

Jamal Musiala är tillbaka i träning och lär vara aktuell för startelvan om han är fit nog. Däremot skadade sig unge Aleksandar Pavlovic på nytt i helgen, och lär ersättas av João Palhinha på mittfältet. Sedan tidigare saknas Sasha Boey, Hiroki Ito och Josip Stanisic.

Matchen skriker mål

Jag tycker den här matchen formligen skriker mål mellan två offensivt skickliga lag, som det dessutom går att ställa frågetecken för defensivt. Bayern brukar trivas bra mot Barcelona och i en match där båda lagen lär vilja gå för segern tror jag det kan bli åka av i Hansi Flick-derbyt. Över 3.5 mål finns till 1,94 hos SpeedyBet .

This is the stats tab
This is the post tip