FC Barcelona:

Tog sig igenom säsongspremiären med en seger, trots en minst sagt bökig första halvlek på Mestalla där Barcelona inte alls fick i gång spelet och där Los Ché tog ledningen genom Hugo Duro. Robert Lewandowski kvitterade sedan sent in på tilläggstid i första halvlek och i början på den andra fullbordade han vändningen med ett kyligt straffmål. Barcelona spelade upp sig under andra halvleken och kunde hålla ifrån och därmed bärga första trepoängaren under Hansi Flicks ledning.

Nu vänder Barcelona hem till Katalonien för en ny klurig utmaning mot Copa del Rey-vinnarna Athletic Club. Prestigevärvningen Dani Olmo var inte med i truppen senast och det är oklart om han är registrerad och spelredo här. Viktige Pedri gjorde dock comeback efter EM-skadan och hoppade in i andra halvlek. Sedan Valencia-matchen har det rört sig kring Ilkay Gündogan, som nu tycks på väg till Manchester City. Hur som helst lär Gündogan inte vara involverad här. En märklig situation, då Gündogan anlände så sent som i fjol från just City, men jag tror inte det här är ett dåligt beslut av den rutinerade mittfältaren som gjorde fem mål och nio assist på 36 La Liga-matcher i fjol.

Flick överraskade något genom att starta dubbel-Marc på mittfältet, unga duon Marc Bernal och Marc Casadò, framför exempelvis Andreas Christensen. Ungdomarna gjorde det bra och kan säkert återfinnas i startelvan även här, om inte Pedri skulle vara startredo. Barcelona har ju sedan tidigare skadebekymmer på mittfältet där Frenkie de Jong och Gavi saknas och där Fermín López varit ledig efter att ha representerat Spanien i OS. Även Ronald Araújo är skadad.

Athletic Club:

Regerande Copa del Rey-mästarna Athletic Club fick inte starten man önskat framför hemmasupportrarna på San Mamés. Athletic Club tog ledningen efter en knapp halvtimme efter ett fint distansskott från spelgeniet Oihan Sancet, men ett överraskande robust och bestämt Getafe ställde till besvär för baskerna. Getafe är aldrig särskilt njutbara att se på, men de bjöd upp på kamp och ställde till besvär, så när kvitteringen från Christantus Uche – i ovan roll som anfallare – kom efter en dryg timme var det knappast helt ur det blå.
Ernesto Valverde startade med Gorka Guruzeta, Iñaki Williams och Oihan Sancet – men lämnade stjärnan Nico Williams på bänken efter en kort försäsong efter EM och evinnerliga flyttrykten till just Barcelona. Nico hoppade in i andra halvlek och lär nog starta på Camp Nou, vilket vässar till Los Leones offensiv betänkligt.

Valverde får tillbaka De Marcos, men saknar alltjämt De Galarreta, Nico Serráno och Unaí Simón. Det finns även frågetecken för Agirrezabal och nyförvärvet Djaló.

Kan baskerna störa på Camp Nou?

Barcelona är klar och tydlig favorit här, med ettan i 1,66, men Athletic Club har definitivt kvalitet nog att störa katalanerna, som får se upp med Los Leones offensiv med bröderna Williams i spetsen. Båda lagen gör mål finns till 1,76 hos Quick Casino.

This is the stats tab
This is the post tip