Upp till bevis från Jon Dahl Tomassons svenska lagbygge när Nations League C drar igång. Här är mitt speltips.

Smekmånaden är över för JDT. Nu gäller det att vinna gruppen och ta sig tillbaka till en acceptabel nivå för det svenska landslaget. Vi tar en titt på den "spännande" grupp 1:

Azerbaijan
Estland
Slovakien
Sverige

Tomassons Sverige har spelat fyra träningslandskamper och släppt in tio (!) mål. Det är inte mumma direkt. Resultaten under JDT är:

2-5 mot Portugal (B)
1-0 mot Albanien (H)
2-1 mot Danmark (B)
0-3 mot Serbien (H)

Det "nya" Sverige har en väg att vandra till att bli ett både bra och stabilt landslag. Samtidigt tycker jag någonstans att det var rätt av tränaren att försöka utveckla ett spel snarare än att kriga till sig resultat i träningsmatcherna. Därav lite mer öppna spjäll bakåt än vad som förhoppningsvis är fallet nu när det ska kampas om poäng på riktigt. Tomasson har leveranskrav på sig att ta sig upp till Nations League Grupp B och då krävs antingen gruppseger eller att komma tvåa och kvala sig upp.

Offensiv som ska räcka här

Den uttagna truppen till samlingen mot Azerbaijan och Slovakien är:

Målvakter: Viktor Johansson, Stoke Kristoffer Nordfeldt, AIK Jacob Widell Zetterström, Derby
Försvarare: Ludwig Augustinsson, Anderlecht Alex Douglas, Lech Poznan Gabriel Gudmundsson, Lille Isak Hien, Atalanta Edvin Kurtulus, Ludogorets Razgrad Ken Sema, Watford Carl Starfelt, Celta Vigo Linus Wahlqvist Egnell, Pogon Szczecin
Mittfältare/Anfallare: Yasin Ayari, Brighton Lucas Bergvall, Tottenham Jens Cajuste, Ipswich Anthony Elanga, Nottingham Niclas Eliasson, AEK Aten Viktor Gyökeres, Sporting Alexander Isak, Newcastle Dejan Kulusevski, Tottenham Hugo Larsson, Frankfurt Sebastian Nanasi, Strasbourg Gustaf Nilsson, Club Brugge Anton Salétros, AIK Mattias Svanberg, Wolfsburg

Oavsett vilken elva JDT plockar ut här så tycker jag ändå att Sverige ska vara bra nog att vinna den här matchen. Att det blir en total överkörning är jag dock inte säker på, särskilt på bortaplan, och med tanke på att det är så många nya spelare och relationer som ska sitta så kan det mycket väl bli krystat också. Med det sagt vill jag tro att spelare som Kulusevski, Gyökeres, Bergvall, Isak mfl både är bra och motiverade nog att ge Sverige en skön start på detta kvalspel.
Azerbajjans senaste samling slutade med torsk 1-3 borta mot Albanien och seger 3-2 hemma mot Kazakhstan.

SPELTIPS

Jag tror ändå att Sverige rycker upp sig, visar spelglädje och gör det som krävs borta mot Azerbaijan. Mitt spel blir Sverige att vinna -1.5 asian till 2.55 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip