Speltips: AZ Alkmaar asian -1 till 1.77 hos Pinnacle .

Det har blivit dags för Elfsborg att ge sig in i Europa League, där man inleder med ett bortamöte mot AZ Alkmaar under onsdagen!

Hemmalaget AZ Alkmaar kommer från en kanonstart på ligasäsongen hemma i Nederländerna. Fem segrar på de sex första matchen, där även en 9-1 seger mot Heerenveen räknas in. 16 gjorda mål och endast TVÅ insläppta mål hittills den här säsongen är otroligt siffror.
AZ sitter inne på ett ungt men extremt bra lag, vilket man har visat hittills den här säsongen hemma i Eredivisie.

Elfsborg fortsätter att plocka poäng hemma i Allsvenskan. Man kommer senast från 0-0 hemma på Hammarby i en match som hade kunnat sluta lite hur som helst, där jag dock tycker Hammarby var något närmare segern.
Matchandet har varit extremt tufft den senaste tiden för boråsarna och jag börjar ana en viss trötthet hos Hiljemarks gäng, som även inte roterat supermycket under den här hektiska perioden av matchande. Matchen mot Hammarby senast lär även ha tagit på krafterna, så jag är något orolig om man orkar stå upp i den här matchen.

Elfsborg får det tufft

AZ har som sagt startat säsongen på ett väldigt imponerande sätt. Man har en trupp som definitivt ska slå Elfsborg åtminstone åtta gånger av tio, och med tanke på Elfsborgs tuffa matchande den senaste tiden har jag svårt att se Elfsborg orka med detta energiska AZ Alkmaar, speciellt på bortaplan.

Ibrahim Sadiq, tidigare storstjärna i Häcken, är en del av AZ:s unga och tunga offensiv, utan att vara någon stjärna, vilket visar på vilken nivå nederländarna håller jämfört med Elfsborg. Får Elfsborg träff på allt, vilket jag tror man kommer behöva för att få med sig något form av resultat från den här matchen, kan man kanske stå upp. Jag tror dock det blir för tufft att göra det på bortaplan.

Hade matchen spelats på Borås Arenas konstgräs hade Elfsborg åtminstone haft det övertaget, men på AFAS Stadions gräs tror jag Elfsborg får det tufft.
AZ Alkmaar asian -1 till 1.77 hos Pinnacle testas!

This is the stats tab
This is the post tip