Augsburg:

Möte i mittens rike i Bundesliga där Augsburg, som slutade elva i fjol, nu återfinns på 15:e plats med blott en seger och fyra inspelade poäng efter fem omgångar. Det medför att Augsburg återfinns precis ovanför kvalplats, där vi inför helgens omgång finner Hoffenheim.

Senast blev det storförlust, 0-4, borta mot RB Leipzig och dessförinnan en 2-3-förlust hemma mot Mainz. Augsburg har släppt in extremt mycket mål i säsongsinledningen och står med målskillnaden 7-14 på sex matcher, och snittar alltså en bra bit över två insläppta per match. Klubbens sju senaste har alla gått över 2.5-målslinan.

Tränare Jess Thorup får klara sig utan viktige Samuel Essende, som är avstängd här efter utvisningen mot Mainz. Därtill saknas Gumny, Klein och Oxford och trion Okugaewa, Pedersen och Vargas är osäkra till spel.

Borussia Mönchengladbach:

Har haft en lite blandad inledning på säsongen och återfinns på elfte plats i Bundesliga med två segrar och tre förluster. Jag tycker det finns potential och kvalitet i Borussia Mönchengladbachs trupp, trots tunga tappet av Manu Koné, och tror Gerry Seoanes gäng har kapacitet att utmana på den övre tabellhalvan.

Senast studsade Gladbach tillbaka på vinnarspåret med en 1-0-seger hemma mot Union Berlin – med en viktig nolla med tanke på hur defensiven läckte förra säsongen. Vi bör också påpeka att Mönchengladbachs förluster kommit mot tuffa motståndare i form av Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt och Stuttgart. Segrarna har kommit mot Bochum och Union Berlin.

På Seoanes skadelista finns Borges Sanches, Honorat, Ngoumou, Olschowsky och Omlin, men han kommer kunna ställa ett starkt lag på banan.

Augsburg med läckande försvar

Augsburg är knapp favorit här och har de senaste åren plusstatisik mot just Mönchengladbach. Hur mycket man ska ta in i sådan head-to-head-statistik är som alltid omtvistat, men tittar man nyktert på dessa båda lag är det för mig ingen tvekan om att jag håller Gladbachs kapacitet som betydligt högre den här säsongen. Augsburg har inte imponerat alls och defensiven har läckt ordentligt. Mönchengladbach har förvisso förlorat lika många matcher, men förlusterna har kommit mot bättre lag som alla har ambition om att utmana om Europa. Mot jämna, eller sämre lag, har Seoanes gäng gått segrande ur striden. Gladbach AH 0 finns till 1,99 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip