Det är ingen enkel uppgift som väntar Atletico Madrid när Villarreal gästar dem på Wanda Metropolitano, i den spanska La Liga. Två lag som i veckan vann sina respektive möte i Champions League respektive Europa League. Atletico Madrid är fyran i tabellen medan Villarreal parkerar på den nedre halvan. Även om Villarreal har förlorat hälften av matcherna i ligaspelet är det sällan man bli slagna med stora tal. Något som blir mitt speltips i matchen.

Diego Simeone och hans Atletico Madrid hade sex raka segrar i ligaspelet innan fredagsmatchen mot Las Palmas. Det blev en oväntad bortaförlust med 1 - 2, vilket också innebar att de släppte förbi mästarna FC Barcelona förbi sig i tabellen. En revansch kom i veckan då Celtic, med en man mindre, slogs med tennissiffrorna 6 - 0, där anfallarna Antoine Griezmann och Alvaro Morata båda nätade två gånger om. Anfallsspelet har förstärkts medan defensiven har blivit något svagare - med ett insläppt mål per match, i snitt.

En nytändning är att vänta hos Villarreal spelarna då tränaren Pacheta har fått avgå. Anledningen är den svaga starten med tolv poäng efter lika många omgångar. Prestationerna har varit blandade. I veckan vann man på AEK Arena mot Maccabi Haifa med 2 - 1. Innan dess ett nederlag hemma mot Athletic Bilbao med 2 - 3. Miguel Tena har fått förtroende att lyfta laget. En reaktion kan mycket väl komma direkt, eftersom truppen har massvis av kvalité med rutinerade spelare som håller en hög nivå.

Inbördesmöten talar sitt språk!

Tre av de fyra senaste matcherna mellan lagen har slutat med en delad pott. Den fjärde vann Villarreal på bortagräs. Villarreal är en tuff nöt att knäcka och har en extra växel när de ställs mot de största lagen i Spanien. Villarreal har mer än det som krävs för att bjuda upp på fajt. Därmed blir det ett spel på att Villarreal täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan de förlora matchen med ett mål i skillnad. Spelet sitter ändå.

Speltips Atletico Madrid - Villarreal:
2 asian +1,5 (samma som Villarreal +1,5 mål). Odds 1.80 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip