Speltips: Atlético Madrid att vinna matchen @ 1,79 - Quick Betting Casino -

Champions League rullar vidare med första rundan och denna gång är det fjolårsfyran i La Liga, Atlético Madrid och förra säsongens fyra i Bundesliga, Leipzig som gör upp om poängen i den spanska huvudstaden.

Atlético var urstarka hemma säsongen 23/24 och hade i La Liga 16-1-2 på Metropolitano. I Champions Leagues gruppspel gick man rent hemma. 3-2 mot Feyenoord, 6-0 mot Celtic och 2-0 mot Lazio. I åttondelen 2-1 mot Inter och i kvarten 2-1 mot blivande finalisterna Dortmund.

Har inlett den här säsongen med två vinster (3-0 Girona och 3-0 Valencia) samt ett kryss (0-0 Espanyol) när det gäller hemmaspel.

Tycker nyförvärven Robin Le Normand, Conor Gallagher och Alexander Sörloth kommit bra in i laget. Ser dock ut att ta lite tid för Julian Alvarez att sno åt sig en ordinarie tröja. Landsmannen Juan Musso fick vakta buren mot Bilbao och höll nollan men vet sin plats och att det är Jan Oblak som är förstavalet mellan stolparna.

Hade i första matchen lite trubbel försvarsmässigt men både undertecknad och tränare Diego Simeone lokaliserade snabbt orsaken och sedan Axel Witsel placerats på bänken och Jose Gimenez kommit in i backlinjen har man hållit nollan.

Reinildo Mandava & Pablo Barrios dras med skador men det finns täckning för dem att tillgå.

Atlético urstarka på hemmaplan

Precis som dagens motståndare så var Leipzig bra hemma i fjol, men även på bortaplan gick det skapligt. Åtta vinster, fyra oavgjorda och fem förluster är väl inte toppklass men inte heller kattskit.

Startade den här säsongen med seger hemma över Bochum (1-0) och sedan kom en fjäder i hatten när förra säsongen giganter, Leverkusen, besegrades på bortaplan. Efter att tränaren Marco Rose skickats upp på läktaren satte Kevin Kampl ett mål och Lois Openda två. Att sedan Leverkusen gjorde två mål spelar mindre roll då det blev en trea hem till östra Tyskland. Kanske lite baksmälla senast när det "bara" blev 0-0 mot Union Berlin. Openda hade chansen att bli matchhjälte från 11 meter men straffen var inte tillräckligt bra.

Champions League 23/24 hade man inga problem att gå vidare som grupptvåa bakom Manchester City. Övriga lag var svaga motstånd i form av Young Boys och Röda Stjärnan. Föll både hemma och borta mot City men vann dubbelmötena med Bern-laget och serberna. Fick sedan Real Madrid i åttondelsfinalen och var inga mil från att skicka ut spanjorerna. 0-1 hemma och 1-1 borta.

Fått in en intressant norrman i Antonio Nusa (19 år, med Club Brugge som senaste klubbadress). Han är vindsnabb på sin kant. Även nytt på högerbacken där Lutsharel Geertruida är inhandlad från Feyenoord.

Knäskada på viktige mittfältaren Xaver Schlager stör medan Schalke-förvärvet Assan Ouedraogo ännu ej hunnit debutera då även han dras med knätrubbel.

Väljer denna gång att inte krångla till det utan kör den raka ettan. Atlético Madrid är en maktfaktor på hemmaplan och i detta nya Champions League-format har man inte råd att tappa poäng på hemmaplan.

 Visst har Leipzig ett par vassa gubbar på topp i Openda och Benjamin Sesko men tror att Atléticos backlinje och keeper Oblak kan hålla dem stången och framåt finns kraft att avgöra genom Sörloth, Alvarez och Griezmann.

This is the stats tab
This is the post tip