Liga MX är tillbaka och det är dags att styra upp formen där. Har varit lite svajiga resultat den senaste tiden, desto bättre har det gått i chilenska Primeran, Copa Libertadores och Copa Sudamericana. Har historiskt sett alltid varit tvärtom, dvs att Liga Mx gått överlägset bäst, så det bör rimligtvis finnas "en nivå till" att pusha.

Denna helg kommer mexikanska liren, gäller förvisso de flesta spelen, komma ut med lite mer marginal för att fånga vissa odds innan de droppat för mycket.


Natten mot fredag har vi en match mellan två av ligans mest 'bakåtlutade' lag.

Atlas har på senare år gjort sig kända som ett försvarsstarkt lag. De tog en överraskande titel för bara några år sedan där framgångsreceptet var en urstark defensiv kryddat med två av ligans bästa offensiva spelare (Quiñones & Furch).

Ingen av dessa herrar finns kvar då de gått mot större utmaningar, men det försvarsinriktade tänket lever kvar i klubben då det ärligt talat är deras bästa chans till att kunna ta någon typ av titel då truppen är bang average, bortsett från ett par positioner, bl.a. colombianska landslagets ordinarie målvakt, Camilo Vargas.

Atlas har under säsongen spelat rätt bra hemma. Deras hemmamatcher är överlag rätt chansfattiga och när de ställs mot sämre motstånd, likt Mazatlan, så släpper de knappt till 0.5 förväntade mål emot sig.

Mazatlan med en ny taktik

Jag har vid flera tillfällen på senare tid skrivit om Mazatlan, så jag tänker hålla det lite kortare denna gång för att det inte ska bli tjatigt.

Mazatlan har dem senaste säsongerna hållt till långt ner i tabellen. Deras matcher var ofta underhållande och det rasslade in mål åt bägge håll.

Resultaten har inte gått deras väg och de har därför tänkt om. Mazatlan är numera ett mer defensivt och försiktigare lag. Det går dock fortsatt dåligt för Mazatlan som kryssat sig igenom en större del utav matcherna.

Mazatlan kryssade senast med 2-2 mot usla Queretaro. 4 mål var ett rejält trendbrott för ligans nästmålsnålaste lag som inför den matchen dessutom blivit nollade i fyra raka matcher.

5 av Mazatlans 6 senaste matcher har gått under 2.5 mål och mycket pekar på något liknande i denna match mot, på hemmaplan, försvarsstarka Atlas.

Under 2.5 mål @ 1.75 spelas med 1U hos Betsson .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip