Speltips: Under 3 mål @ 1,71 - Betinia -

2-0 mot Valencia var Atletico Madrids tionde hemmavinst den här säsongen i La Liga. Det är endast Girona som lyckats sno med sig en poäng från Metropolitano och då reducerade man i 87e och kvitterade på straff i 90+3. Ska även sägas att Atletico lirade hela andra halvlek en gubbe mindre sedan Stefan Savic åkt på rött i 38e minuten. Fick även matchen efter (mot Sevilla) utvisad spelare men den gången lyckades man hålla undan och vinna med 1-0. Sevilla var också motståndet i Copa del Rey 25/1 och även den gången blev det 1-0. Antonie Griezmann brände straff men "räddades" av Memphis Depay som avgjorde med dryga tio kvar av matchen.

Backen Jose Maria Gimenez klev av med känning senast och ska testas sent här. Även Alvaro Morata känner av skada men bör kunna medverka. Thomas Lemar och Cesar Azpilicueta borta sedan tidigare. Givetvis stora avbräck om Gimenez och Morata missar matchen men det finns ersättare i Axel Witsel och Memphis Depay så det är ingen katastrof, fast vi tror och hoppas att nyckelbacken Gimenez och skyttekungen Morata kommer till spel.

Rayo mållösa i sex av de sju senaste

Rayo Vallecano på 13e plats har tagit dubbelt så många poäng borta som hemma. Dock bara gjort nio mål hemma som på resande fot. 18 mål är näst sämsta offensiven i hela La Liga. Bara Cadiz (15) har gjort färre mål. Faktum är att Rayo gått mållösa i sex av de sju senaste ligamatcherna. Satte två mål i vinstmatchen mot Getafe men då spelade man 11 mot 10 från matchminut 40 och 11 mot 9 större delen av andra halvlek.

Anfallsuppsättningen är minst sagt trubbig med åldermännen Oscar Trejo och Radamel Falcao som båda är över 35. Jorge de Frutos har gjort ett mål. Raul de Tomas står fortfarande på noll mål och Sergio Camello satte sina två baljor mot Getafe men i övrigt kammat noll. Bäste målskytten är Alvaro Garcia som gjort fyra mål. Han är här åter efter varit avstängd senast. Hans plats i skamvrån tas här av Unai Lopez som samlat på sig fem gula kort.

Pathe Ciss och Bebe är på Africa Cup of Nations med Senegal respektive Kap Verde och även om duon inte är ordinarie hos Vallecano så minskar deras frånvaro tränare Francisco Rodríguez möjligheter vid byten.

Tyvärr för Rayos del så har vi svårt att se att målskytte ska lossna i denna match, så det lutar åter mot en match där man får försöka hålla nere siffrorna. Det är ej omöjligt att man lyckas med (borde lärt sig någonting från förra mötet som slutade 7-0 till Atletico). Vi spelar därmed underspel och hoppas på ett målsnålt derby i huvudstaden.

Spelet sitter om det blir två eller färre mål i matchen. Insatsen tillbaka om det blir exakt tre mål och insatsen förlorad om det blir fyra mål eller fler.