Matchen har blivit framflyttad en dag på grund av snöovädret.

Förutsättningarna är solklara när Atalanta tar emot Villarreal på Gewiss Stadium i den sista gruppspelsomgången i Champions League. Matchen gäller andra platsen i tabellen, som ger avancemang till slutspelet. Atalanta är trean med en poäng mindre än Villarreal. Med en rak hemmaseger går Atalanta förbi Villarreal i tabellen och slår därmed ut Europa League mästarna.

I Serie A är Atalanta det mesta formstarka laget av alla. De är ensamma om att ha segrat i samtliga fem senaste omgångar. Cagliari, Spezia, Juventus, Venezia och Napoli har slagits på löpande band. Som alltid sprayar de in mål. Duvan Zapata, med 9 mål och kroaten Mario Pasalic, med 7 mål, har varit de mest framgångsrika målskyttar i laget. De två senaste möten i Champions League har kryssats mot Manchester United och Young Boys - i två målrika tillställningar. Nu är det bara en seger som räknas.

Inför omgången sitter ändå Villarreal i förarsätet i tabellen - då det räcker med att oavgjort resultat för att ta sig vidare. Dock är formen iskall med tre raka förluster i La Liga och Champions League, som har kommit mot Manchester United och sedan FC Barcelona och Sevilla. Förvisso tre starka lag. Ändå har inte spelet stämt denna säsong. I La Liga ligger de på plats tretton i tabellen, där de ännu inte har tagit en enda seger på bortaplan. Lättare blir det inte heller mot Atalanta, som är i toppslag.

I Atalanta har Hans Hateboer nyligen återvänt från en fotskada. Även Villarreal väntas få förstärkning då Arnaut Danjuma och Francis Coquelin kan bli kvitt sina skadebekymmer. Saknas gör dock Yeremi Pino, som är avstängd, samt Serge Aurier.

Tränaren Gian Piero Gasperini har nått en kvartsfinal och en åttondelsfinal under de två senaste säsongerna av Champions League upplagor. Det finns rutin, talang och form i Atalanta som gör att det går att lita på att de ska gå segrandes ur duellen.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på en rak Atalanta seger i det sista gruppspelsmötet - som tar dem till slutspelet.

Speltips Atalanta - Villarreal:
1. Odds 1.78 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Rafael Toloi, Merih Demiral, Jose Luis Palomino, Davide Zappacosta, Marten De Roon, Remo Freuler, Joakim Maehle, Mario Pasalic, Duvan Zapata & Ruslan Malinovskyi.

Preliminär startelva - Villarreal:
Geronimo Rulli, Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Pervis Estupinan, Dani Parejo, Etienne Capoue, Francis Coquelin, Manu Trigueros, Gerard Moreno & Arnaut Danjuma.
---

This is the stats tab
This is the post tip