Åttondelsfinal, del 1 av 2, i Champions League. Italienska Atalanta får börja hemma, men får spela på Giuseppe Meazza-stadion i Milano, i stället för Atleti Azzurri d'Italia i Bergamo, mot Valencia från Spanien som kommer på besök. I mitt tycke spelar inte den faktorn någon större roll eftersom publiken kommer att ta sig ut dit ändå, samt att Atalanta hemma som borta öser in mål i den italienska ligan. Det har de goda förutsättningar att göra även i denna åttondelsfinal då Valencia har stora avbräck i defensiven.

När Atalanta snittar 2,63 mål framåt per match i den italienska Serie A är det svårt att inte imponeras av deras fantastiska offensiv. De gör mål på allt och alla och slutar inte göra mål även när de har en stor ledning. Anfall är det bästa försvar är ledorden i Atalantas omklädningsrum. Efter 24 spelade omgångar har Atalanta lyckats göra 63 mål och släppt in 32 mål bakåt, på bekostnad av att de anfaller med 5-6 man i straffområdet. Detta är inget som kommer att förändras när Valencia gäster dem.

Valencia kommer till matchen från att ha spelat 2 - 2 hemma på Mestalla mot Atletico Madrid. Det är anmärkningsvärt med tanke på vilka problem Atletico Madrid har haft att göra mål i den spanska La Liga. Framåt är Valencia alltid farliga och kan komma att göra ett eller en massa mål på Valencia, möjligen, men defensiven har inte alls varit vass, i synnerhet inte på bortaplan. Till denna match är mittfältskrigaren Francis Coquelin ytterst tveksam till start. Dessutom har Valencia två stora avbräck i backlinjen.

Valencias ordinarie mittbackspar, Gabriel Paulista och Ezequiel Garay, missar detta möte. Gabriel Paulista är både skadad och avstängd, då han drog på sig ett rött kort senast mot Ajax, medan Ezequiel Garay missar resten av säsongen på grund av en knäskada. In i stället kommer Eliaquim Mangala, som har spelat en Champions League match och endast gjort 3 La Liga matcher. Bredvid sig har han en mer rutinerad spelare i Mouctar Diakhaby med 13 La Liga matcher och 3 Champions League matcher.

Då Valencias ersättare i backlinjen inte på något sätt håller måttet är chansen stor att det brukar gå som vanligt när Atalanta är i farten och när Valencia spelar på bortaplan. Då blir det Atalanta mål framåt och insläppta mål för Valencia del. Så blir det garanterat även här. Atalanta gör nästan i regel två mål på allt och alla och borde med dessa förutsättningar göra det på Valencia också, utan några större bekymmer. Därmed finner jag ett värde i att Atalanta gör över 1,5 mål och lägger ett spel till 1.68 i odds.

Själva oddset finnes hos 888sport , Unibet , Casumo & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Atalanta:
Pierluigi Gollini, Berat Djimsiti, Jose Luis Palomino, Rafael Toloi, Robin Gosens, Remo Freuler, Marten De Roon, Hans Hateboer, Mario Pasalic, Josip Ilicic & Papu Gomez.

Bekräftad startelva Valencia:
Jaume Domenech, Jose Gaya, Eliaquim Mangala, Mouctar Diakhaby, Daniel Wass, Carlos Soler, Geoffrey Kondogbia, Daniel Parejo, Ferran Torres, Goncalo Guedes & Maximiliano Gomez.
---

This is the stats tab
This is the post tip