Speltips: Under 9,5 hörnor @ 1,73 - Expekt -

Då både Atalanta och Fiorentina gick hela vägen till final i sina respektive Europa-cuper så blev man mer eller mindre tvungna att skjuta upp den här matchen till efter Serie A avslutats. Som tur är så gäller matchen inte så mycket. Atalanta har redan säkrat en plats i nästa säsongen Champions League och kan vid vinst ta sig från fjärde till tredje plats. Fiorentina kommer oavsett resultat hamna på åttondeplats och därmed spela i Conference League nästa säsong.

Det är med lite olika känslor som lagen kommer till matchen. Atalanta kommer fyllda av självförtroende efter att ha plockat hem Europa League där man i finalen slog favoriten Bayer Leverkusen med hela 3-0 i Dublin.

Fiorentina gick även de in som favoriter i Europa Conference League finalen mot Olympiacos i Aten. Fick dock resa hem utan någon buckla efter att förlorat matchen i förlängning och har nu två säsonger i rad snubbla på målsnöret. Tungt så klart!

När det gäller ligan så är det även där lite fördel hemmalaget som har sex raka trepoängare. Nu har även Viola spelat bra och kan visa upp fyra vinster på de sex senaste matcherna.

Atalanta spelade sin senaste match 26/5 medan Fiorentina var i farten 29/5 så tre dagars längre vila för Bergamo-klubben.

Lagen rullar av matchen i väntan på semester

Så klart lite svårt att veta vilken inställning lagen kommer till matchen med och hur de båda tränarna tänker gällande laguttagning.

Atalantabossen Gian Piero Gasperini kan mycket väl tänkas ge några av bänkvärmarna chansen här. Giovanni Bonfanti, Michel Adopo och El Bilal Toure är spelare som normalt inte startar matcherna, men som här kan vara aktuella för att inleda på planen. Hans Hateboer är avstängd och redan gått på semester. Sead Kolasinac och Marten de Roon dras med skador och kommer ej medverka.

Fiorentina har som sagt inget att spela för och då brukar motivation svika även om det på förhand inte låter så från tränarhåll. Vill så klart revanschera sig från final-förlusten i Europa men normalt så är Atalanta ett par nummer större, framför allt på hemmaplan. Även Florens-laget har en gubbe avstängd i Rolando Mandragora men i övrigt är det bara Riccardo Sottil som saknas pga skada. Gaetano Castrovilli stod över ECL-finalen men ska enligt uppgift vara åter här. Fick inte med någon spelare i Italiens EM-trupp och framför allt Giacomo Bonaventura kändes sig missnöjd med det beslutet. Andrea Belotti hade nog på känn att han får se EM på TV.

Spelet vi testar i denna kamp är underspel på hörnor. Båda lagen är rätt svaga på att fixa hörnsparkar och då matchen inte har någon större betydelse resultatmässigt så blir det nog en hel del bollrullande på mitten av båda lagen i väntan på semester.

Spelet sitter om det blir nio eller färre hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip