Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen @ 1,80 - Bethard -

Italienska topplaget Atalanta mot Skottlands bästa lag de senaste säsongerna Celtic i Champions League-kamp på Gewiss Stadium i Bergamo.

Atalantas nuvarande placering är sexa i Serie A men förra säsongen slutade man två placeringar högre och det var framför allt hemmaspelet som imponerade. 13-2-4 var det bara totalsegrande Inter som kunde slå.

Har bara spelat tre hemmamatcher i ligan så här långt den här säsongen. 3-2 Fiorentina, 2-3 Como och 5-1 Genoa så publiken har fått se minst fem mål i varje match.

Nyförvärvet från Genoa, Mateo Retegui har varit en succé och redan krutat in åtta mål på åtta matcher och fått tillbaka starttröjan i landslaget där han senast målade både mot Belgien och Israel. Så med landskamperna inräknade sex mål på de fyra senaste matcherna. Hade säkert kunnat dra dit ett mål till senast mot Venezia men tränare Gian Piero Gasperini ville spara honom sista 20 minuterna inför denna match.

Att Teun Koopmeiners och colombianska duon Luis Muriel / Duvan Zapata ej längre finns kvar i klubben märks föga då det inte bara är Retegui som bidrar framåt med mål. Åtta andra spelare har också haft nätkänning minst en gång under de inledande åtta matcherna. Det man behöver jobba på att förbättra är defensiven. Tretton insläppta mål är på samma nivå som Parma, Cagliari och jumbon Venezia. Till lagets försvar ska dock sägas att det har varit och är en hel del skador i backlinjen.

Kapten Rafael Toloi är out, Odilon Kossounou och Giorgio Scalvini likaså. Matteo Ruggeri och Berat Djimsiti var åter senast efter skador. Även Isak Hien och Sead Kolasinac har stått över en del matcher, så ingen kontinuitet i försvaret.

Mittfältaren Marco Brescianini och förra säsongens pånyttfödde anfallare Gianluca Scamacca är skadade och står över för att läka ben och knä.

Två målglada lag i farten.

Celtic har haft högt berg och djup dal så här långt i Champions League. Flög på moln efter 5-1 hemma mot Slovan Bratislava men kom snabbt ned på jorden genom 1-7 mot Dortmund. Så även Celtics fans har fått se mål på matcherna.

I inhemska ligan är man så här långt rejält utmanade, men inte av ärkerivalen Rangers utan av Aberdeen som fått bra fart (start) under Jimmy Thelins ledning och lagen ligger på samma poäng efter ha spelat 2-2 i helgen. Får väl ändå säga att Celtic ägde matchen, 71-29 i bollinnehav, 27-9 gällande målchanser och 18-2 i hörnor.

Belgaren Arne Engels har ersatt Brighton-flyende Matt O'Riley på ett fint sätt och belönades med debut i landslaget mot Frankrike tidigare under månaden.

Två tunga avbräck bakåt med både Greg Taylor och Cameron Carter-Vickers borta pga skador. Auston Trusty och Alex Valle är dugliga ersättare men håller inte riktigt samma nivå. Inga problem framåt, Kyogo Furuhashi, Daizen Maeda och Nicolas-Gerrit Kuhn förväntas bilda anfallslinjen i vanlig ordning och byta med Adam Idah & James Forrest när orken tryter.

Finns bra förutsättningar för mål i matchen och spelet att båda lagen gör mål + över 2,5 mål testas till 1,80 hos Bethard . Den modige höjer så klart linan och får bättre odds.

Lägger också några TV-slantar på att Mateo Retegui gör mål i matchen @ 2,00 bet365 och att Daizen Maeda träffar mål minst en gång under kvällen @ 2,30 Expekt .

This is the stats tab
This is the post tip