Annandagen bjuder på stor underhållning i Premier League när Aston Villa tar emot Champions League mästarna Chelsea på Villa Park. Med Steven Gerrard har det gått utmärkt för Aston Villa - förutom mot topplagen. Det har blivit 12 poäng efter 6 matcher, som räcker till en mittenplacering i tabellen. Chelsea ligger på en tredje plats, där de har 6 poäng upp till tabellettan Manchester City. Här gäller det att inte tappa någon mer mark. Då Chelsea är ett nummer större får de förtroendet i speltipset.

Precis som i Chelsea, samt massor av andra lag i England, pågår ett Covid 19-utbrott i Aston Villa. Matchen mot Burnley ställdes in i den senaste omgången. Det är oklart hur många och vilka spelare som är drabbade. Givet är att det kommer vara avbräck. Bortsett från Corona är Marvelous Nakamba, Leon Bailey och Bertrand Traore skadade. Bakom sig har Aston Villa en seger över Norwich. Även om Aston Villa har vunnit mot många lag har det blivit förluster nyligen mot Liverpool och Manchester City.

I kalendern ser det ut som att Chelsea har haft ett spelschema med tre matcher på en vecka. Dock var det reserver som senast slog ut Brentford i den engelska ligacupen. A-lagsspelarna har fått vila i 9 dagar innan Boxing Day matchen. Corona situationen har lugnat sig då bland annat Callum Hudson-Odoi och Romelu Lukaku är tillbaka. Bara Ruben Loftus-Cheek och Kai Havertz verkar vara kvar i sjukstugan. I ligaspelet har det blivit två raka kryssmatcher mot Everton och Wolves. Dags att steppa upp.

Då Aston Villa, trots en injektion i form av Steven Gerrard som tränare, ändå har haft svårt mot topplagen, samt har spelare som sitter i karantän, blir det svårt att stoppa Chelsea - som dessutom har förstärkts. Därmed blir det spel på en rak Chelsea seger.

Speltips Aston Villa - Chelsea:
2. Odds 1.71 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Aston Villa:
Emiliano Martinez, Matt Targett, Tyrone Mings, Ezri Konsa, Matty Cash, Jacob Ramsey, Douglas Luiz, John McGinn, Ashley Young, Ollie Watkins & Emiliano Buendia.

Preliminär startelva - Chelsea:
Edouard Mendy, Trevoh Chalobah, Thiago Silva, Antonio Rüdiger, Reece James, Jorginho, Mateo Kovacic, Marcos Alonso, N'Golo Kante, Mason Mount & Christian Pulisic.
---

TV: Veckans bästa drag på Stryktipset!





This is the stats tab
This is the post tip