Speltips: Arsenal över 7,5 hörnor @ 1,77 - Expekt

I London ska det sparkas Champions League-fotboll under tisdagen när Arsenal välkomnar Shakhtar till Emirates i norra delen av Englands huvudstad.

Det är sällan Arsenal förlorar fotbollsmatcher och under 2024 hade man bara en enda torsk innan mötet med Bournemouth senast där man kammade noll. Normalt stabila mittbacken William Saliba åkte på en frilägesutvisning efter halvtimmen spelad och med en man mindre så drog sig Gunners tillbaka men blev straffade på slutet genom ett hörnmål och ett straffmål från The Cherries.

I Champions League har Arsenal 0-0 borta mot Atalanta och 2-0 hemma mot PSG och ligger på 13e plats av 36 lag.

Har fortfarande frågetecken för Jurrien Timber och Bukayo Saka som båda missade resan till Englands sydkust och ska testas sent här. Takehiro Tomiyasu & Kieran Tierney som också är ytterbackar precis som Timber kan ej medverka pga skador. Mest saknad är nog ändå kapten Martin Ødegaard som dras med fotskada och inte kunnat medverka i de åtta senaste matcherna. Jorginho är en ok ersättare och Mikel Merino såg bra ut senast men varken dem eller Thomas Partey har norrmannens spelhuvud.

Framåt lutar det åt att Gabriel Jesus ska få chansen och även Chelsea-lånet Raheem Sterling är aktuell för en starttröja. I försvaret är Oleksandr Zinchenko lägligt åter, dels för skadorna på ytterbackar som vi redan varit inne på men även det faktum att han givetvis vill möta sina landsmän från Ukraina.

Spel mot ett mål, resulterar i hörnor för Gunners?

Shakhtar är fyra i Ukrainska Premier League. Har vunnit sex av nio matcher, kryssat borta mot Veres-Rivne och de två förlusterna kom mot tvåan Oleksandriya och trean Polissya Zhytomyr. Har efter denna match mot Arsenal, säsongens inhemska stormatch mot ärkerivalen Dynamo Kiev att se fram mot.

I Champions League inledde man med en stark poäng borta mot Bologna. Var faktiskt bara en straffmiss från att resa hem med alla poängen från pizzalandet. Gick då inte lika bra mot annat italienskt motstånd i form av Atalanta som vann med 3-0 i tyska Gelsenkirchen när Shakhtar hade "hemmamatch" i andra rundan. En pinne och 0-3 i målskillnad placerar Shakhtar på 27e plats i den unga tabellen.

Laget tränas av kroaten Marino Pušić och i truppen finns det fortfarande en hel del spelare från Brasilien. Inte fullt så många som när Mircea Lucescu basade över laget 2004 - 2016 då typ hela startelvan var från Sydamerikas jätteland och lyssnade till namn som Luiz Adriano, Fernandinho, Douglas Luiz, Willian osv.

Inga direkta superstjärnor från Brasilien i denna upplaga utan det är de inhemska spelarna Danylo Sikan, Artem Bondarenko och Georgiy Sudakov man håller högst. Bara målis Tymur Puzankov skadad men det är ingen fara på taket då man har fem andra burväktare att tillgå i truppen och ettan Dmytro Riznyk är fit.

Raka ettan ger 1,10 i odds så bolagen har stort förtroende för hemmalaget. Även undertecknad tror att det blir spel mot ett mål och då bör det komma hörnor för London-klubben. Över 7,5 hörnor känns inte helt orimligt och testas som huvudspel i matchen.

Gunners hade åtta hörnor mot Wolves, sjutton mot Leicester och tretton mot Southampton. Lag som är ungefär på samma nivå som Shakhtar.

Ukrainarna fick åtta hörnor mot sig i matchen mot Bologna och fem mot Atalanta, så släpper till en del bakåt. Senast i ligan tilläts Kolos Kovalivka skapa sex hörnor och Arsenal är "lite" bättre än det ukrainska bottenlaget om man säger så och bör kunna mäkta med minst två mer hörnsparkar än Kolos Kovalivka.

Tycker även att Marlon Gomes över 0,5 fouls @ 1,73 kan testas som TV-peng hos Expekt . Känns 50/50 att han startar så inväntar startelvorna innan bet läggs på brasse-mittfältaren som har två ostskivor på de senaste 103 minuterna han spelat så ingen som backar undan i närkamperna.   

This is the stats tab
This is the post tip