Speltips: Under 2,5 mål @ 1,78 - Bethard -

OS invigs officiellt på fredag, men tjuvstartar redan under onsdagen då fotbollen kickar igång med åtta matcher. Argentina mot Marocko är på pappret den mest intressanta.

För er som ej har koll på vad OS-fotboll innebär så kan man kort beskriva det som ett "VM för spelare under 23 år". Det ingår arton spelare i varje trupp och endast tre av dem som tar plats får vara över 23 år gammal. Det finns även ett handikapp för nationer från Europa och Sydamerika då spelare från dessa kontinenter inte får ta med någon spelare som spelat i VM.

Argentina är med i OS för tionde gången och vann turneringen 2004 och 2008 båda gångerna med nuvarande tränare Javier Mascherano som spelare i laget. 

Vägen till mästerskapet denna gång gick via vinst i gruppspelet där man tillsammans med Paraguay kom före Chile, Uruguay och Peru i B-gruppen. A-gruppen vanns inte helt överraskande av Brasilien som fick sällskap av Venezuela till finalgruppen.

Argentina inledde slutspelet med en riktig holmgång mot Venezuela som slutade 2-2. Båda lagen gjorde självmål i första halvlek som även innehöll var sitt rött kort. I andra halvlek såg Argentina länge ut att vinna matchen efter Thiago Almeidas ledningsboll efter timmen spelad. Dock blev det dramatiska stopptidsminuter där Argentina plockade ännu ett rött kort och Venezuela kunde kvittera på straff. 

Efterföljande match mot Paraguay var inte sämre den när det gällde spänning. Ett mål var under första akten. Sedan tog Paraguay ledningen i andra halvlek, men Argentina kvitterade på straff i slutet av matchen. På stopptid föll ytterligare två mål och således blev det 3-3. 

I sista matchen var det ärkerivalen Brasilien som stod för motståndet och den gången räckte det med ett mål för att vinna matchen, ta sig till OS och se till att brassarna inte fick följa med till Paris.

Träningsmatcherna inför mästerskapet har varit dubbelmöten med Mexiko (4-2 & 0-3) och Paraguay (4-0 & 2-0) samt plojmatch mot "Petrus Flo" (ett hopplock av klubblösa fransmän) och genrep mot Guinea (0-1).

Truppen innehåller mestadels spelare från Boca Juniors och sedan har övriga topplagen i inhemska ligan en representant var med. Finns även några som redan tagit sig över Atlanten och spelar i Europa. Lucas Beltran (Fiorentina), Santiago Hezze (Olympiacos), Giuliano Simeone (Atletico Madrid) och kanske OS största stjärna Julian Alvarez från Manchester City, som dock hunnit blivit 24 och tar en av "gubbplatserna". Ajax burväktare Gerónimo Rulli och Benficas back Nicolas Otamendi är övriga som passerat 23 år i truppen.

Försiktig inledning på mästerskapet från båda håll.

Marocko är inte så långt efter Argentina när det gäller att delta i OS. Detta blir åttonde gången som nordafrikanerna är med. Gick rent i gruppspelet under Africa Cup of Nations där Congo, Ghana och Guinea stod för motståndet. 

I semi-finalen tuffare när Mali bjöd på hårt motstånd och efter 1-1 under ordinarie tid så hittade båda lagen mål även i förlängningen. I straffavgörandet var dock Marocko kyligare och satte alla sina fyra straffar medan Mail brände två. 

I finalen där Egypten väntade fick Marocko kämpa trots en man mer i 70 minuter så stod det bara 1-1 på tavlan när domaren blåste av matchen. I förlängningen orkade inte Egypten stå emot och Marocko vann till slut matchen. Nu har Afrika fyra platser så även Egypten, Guinea och Mali är representerade.

Åtta träningsmatcher sedan cupsegern där 1-0 mot Brasilien och 2-2 mot Belgien U21 i genrepet är de mest imponerande resultaten.

Tarik Sektioui trupp är så klart inte lika namnstark som Argentinas men ska inte underskattas då flera av spelarna håller till i bra europeiska klubbar som Zakaria El Ouahdi (Genk), Ilias Akhomach (Villarreal), Oussama El Azzouzi (Bologna) och Abde Ezzalzouli (Betis). De "överåriga" i Marockos trupp är PSGs världsback Achraf Hakimi, målis Munir Mohamedi (RS Berkane) och anfallaren Soufiane Rahimi från Al Ain.

Båda lagen kommer med rutin mellan stolparna och har även valt att "säkra upp" med en erfaren pjäs i försvaret så det tyder på att både Mascherano och Sektioui tänker lite defensivt i första hand och framför allt vill man inte åka på en storsmocka i första matchen. Ett kryss och till och med en uddamålsförlust kan vara hanterbart då Ukraina och Irak är övriga lag i gruppen. 

Spelet som testas är under 2,5 mål i matchen. I senaste OS öppnade Argentina med 0-2 mot Australien och följde upp med 1-0 Egypten och 1-1 Spanien. Vi hoppas på något av dessa resultat sitter även denna gång.

This is the stats tab
This is the post tip