Speltips: Argentina seger + över 2,5 mål @ 1,93 - X3000 -

Argentina och Irak utgör kombattanterna i denna grupp-B match i herrarnas OS fotboll.

Irak tog en rätt oförtjänt seger i första matchen när Ukraina besegrades med 2-1. Hade bara fem målchanser på hela matchen och av dem gick endast två på mål. Får väl ändå säga att man var effektiva och målade på hälften av skotten på mål. Iraks första balja kom på en straff signerad Ayman Hussein, som är av tre "överåriga" i Iraks trupp. Ali Jasim som avgjorde matchen är en av framtidsnamnen i Iraks landslag och ska till kommande säsong lämna hemlandet för spel i Como. Får se om det funkar bättre i Italien än det gjorde i Turkiet där han efter två dagar i Antalyaspor fick hemlängtan och återvände till Al-Kahrabaa.

Finns några andra i truppen som håller till i Europa som Malmö-födda duon Josef Al-Imam (Olympic) & Hussein Ali (Heerenveen) och "tysken" Youssef Amyn som lirar för Eintracht Braunschweig.

IFK Göteborgs back Alai Ghasem, som för tillfället är på lån till AFC Eskilstuna, hade säkert varit med om inte skadad satt stopp för hans medverkan. Som ni hör är det inga storklubbar som spelarna representerar och truppen är på det hela rätt svag. Tog sig till OS efter krampaktiga segrar mot Vietnam och Indonesien. Föll i träningsmatch mot Egypten med 1-2 innan OS drog igång.

Ett uppretat Argentina vinner stort?

Argentinas match mot Marocko har väl inget missat att det var minst sagt kaos. Om Marockos första mål var snyggt så var deras andra mål minst sagt billigt. Svenske domaren Glenn Nyberg föll för Ilias Akhomach dyk när han fick en lätt puff av Julio Soler i straffområdet. Trots att keeper Gerónimo Rulli valde rätt håll så kunde han inte förhindra Marocko från att gå upp till 2-0. I mitten av andra halvlek kunde inhopparen Giuliano Simeone reducera och sedan pressade Argentina på för en kvittering. Den kom även långt in på stopptid, något som marockanska fansen tog hårt och började skicka in saker på planen. Matchen bröts och återupptogs långt senare och då efter två timmars break, så togs målet bort av Nyberg / VAR och Argentina står nu på noll poäng inför denna match.

Här får vi se om det fortfarande är frustration hos tränare Javier Mascherano och spelarna eller om de har återfått fokus och går ut och gör jobbet. Rent truppmässigt så ska detta vara David mot Goliat.

Playmakern Thiago Almada kritade i början av månaden på ett 5 års kontrakt med Botafogo efter flera fina säsonger i Atlanta. Anfallaren Giuliano Simeone ska denna säsong försöka slå sig in i Atletico Madrids anfall efter utlåningar de senaste säsongerna och Manchester Citys Julián Álvarez ryktas till olika klubbar för att få mer speltid.

Det mesta kända namnet i Argentinas trupp är Nicolas Otamendi men han behöver växla upp en nivå för han blev rejält uppsnurrad mot Marocko och var indirekt orsaken till att det blev straff. Här tror jag både Otamendi och Argentina skärper sig och vinner tämligen bekvämt.

Spelet som testas är Argentina vinna match och över 2,5 mål - X3000 -

Kommer även köra Julian Alvarez som målskytt hos Coolbet . Ett mål @ 2,20, två mål eller fler @ 8,00 samt tre eller fler mål @ 34,00. Inte alls omöjligt att han blixtrar till och när det väl lossnar kan det komma fler mål. Är på pappret OS bästa spelare och den som flest av fansen vill ha selfie med, men ta gärna bilderna utanför planen och inte under pågående match!

(Huvud)spelet sitter om Argentina vinner och det blir minst tre mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip