Argentinas väg mot finalen ser aningen lättare ut efter ett par skrällar i gruppspelet. Chile och Mexiko åkte överraskande ut ur gruppen till förmån för, enligt många, svagare Kanada och Venezuela. Därför är väl kanske kvartsfinalen mot Ecuador, som spelas natten till lördag, deras tuffaste hinder på vägen.

Det ska dock mycket till för att Ecuador ska slå ut Argentina. Ecuatorianerna är fysiskt starka och snabba, men de har stundtals sett aningen kantiga ut och har haft svårt att spela sig ur motståndarnas höga press. Jag tänker då främst på matcherna mot Venezuela, där de förvisso var 1 man mindre under stora delar av matchen, och Mexiko. 

Mexiko spelar i ett ruggigt högt tempo. Ett tempo som de dessvärre knappt kan hantera själva utan som leder allt som oftast till onödiga bolltapp och felslagna passningar. Ur ett defensivt perspektiv fungerade deras frenesi utmärkt, framförallt mot Ecuador som knappt skapade några riktiga chanser framåt, och som mestadels blev tvungna att slå långbollar mot Enner Valencia för att komma upp ur den intensiva pressen.

I kvartsfinalen möter de alltså ett av lagen i turneringen som pressar allra bäst. Argentina släpper sällan ifrån sig bollen till motståndarna och när de väl gör det har motståndaren genast 1-2 argentinska spelare på sig som stressar fram ett bolltapp.

Därigenom hittar vi matchens två första spel:
Moises Caicedo under 38.5 passningar @ 1.83, 0.5U bet365 .
Cristian Romero över 78.5 passningar @ 1.83, 0.5U bet365 .

Världsmästare vs ifrågasatt tränare

Ingen match är en enkel sådan i Copa America. Eller, ingen (nästan) mästerskapsmatch är en enkel sådan, räcker ju med att titta på pågående EM där vi haft en massa jämna matcher trots att det deltar fler lag än någonsin. 

I Copa America är det lite samma sak. Det vissa lag saknar i kvalité väger de upp med ett uppoffrande och svinigt spel. Det maskas, det sparkas, det filmas, det svettas och det blöds. Allt för att få ett positivt resultat med sig och en approach som kan få även dem bästa ur balans. Argentina är dock ett different gravy. De älskar kampen, de drar sig inte undan för att ge igen och de tror på sitt eget spel. Det är sällan det argentinska landslaget visar någon form utav panik vilket är också varför de blivit såpass suveräna som de ändå blivit. Det glänser inte alltid, men fasen vad effektiva de är när det väl behövs!

Argentinas försvar har varit nästintill fläckfri under turneringens gång, undantaget premiären där Argentina inte såg HELT påkopplade ut. Inte första gången vi ser det i ett mästerskap va (1-2 vs Saudi)? Nu är dock truppen och spelet kalibrerat och då ska inte ett ifrågasatt Ecuador kunna ställa till allt för stora problem. 

Ecuador har under nuvarande tränaren Felix Sanchez sett rätt så kantiga ut framåt och snittar mindre än 1 mål per VM-kvalmatch. Deras mål har på senare tid kommit till via främst diverse fasta situationer och tränare Sanchez sägs avgå efter Copa America oavsett utgång i denna match. Kaos, med andra ord!

Jag väger tungt över på den argentinska sidan och tycker att -1 är en bra lina. Argentina -1 Asian handicap @ 1.81 spelas med 1 unit. Tror inte att det händer så mycket med oddset utan den lär stanna nånstans mellan 1.81-1.90, ergo ingen stress. Jag spelar också Argentina win to nil @ 1.90, även det med 1u, bägge spel hos bet365

Ecuador kommer också att ta till alla medel de kan för att störa Argentina, vilket i det här fallet innebär en del fulspel. Ecuador är också kända för att dra på sig rejält med kort när det inte går bra sportsligt, och då jag själv lutar starkt mot en argentinsk seger så ser jag det som ett rätt så sannolikt utfall. Ecuador -1 AH kort @ 1.83 spelas med 1U hos bet365 . Dvs pengarna tillbaka om Ecuador "bara" får ett kort mer än Argentina. Jag lägger också lillpengen (0.25u) på Ecuador över 4.5 kort @ 5.50.

Så får det bli i kvartsfinal 1!

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip