Speltips: Valladolid över 2,5 kort @ 1,97 Unibet  

Fredagens La Liga underhållning hämtas från Baskien där Alaves och Valladolid lirar match på Estadio Mendizorrotza i "huvudstaden" Vitoria. 

Alaves hade det rätt kämpig före landslagsuppehållet med tre raka förluster i La Liga. Nu var det inte fullt så illa som det låter då två av motståndarna var Real Madrid och Barcelona som innehar de två första positionerna i serien. Tredje nederlaget var mot Getafe, ett lag som är obesegrade hemma, så noll poäng på dem matcherna är nog inget som tränare Luis Garcia känner sig orolig att förlora jobbet över. Skulle det bli ännu en torsk här så kanske det blir mindre skönhetssömn för 51-åringen.

Hade innan serievilan bara backen Aleksandar Sedlar skadad och han kan mycket väl ha skakat av sig sina muskelproblem och vara fit här. I så fall lutar det åt att alla är disponibla och redo att medverka. 

Högerbacken Nahuel Tenaglia tog gult kort efter en halvtimme mot Barca och var inte långt ifrån att få en till ostskiva så Garcia valde att byta ut argentinaren redan i halvtid. Får se om han får start här eller om det blir Hugo Novoa som får chansen. I övrigt lutar det åt att Garcia väljer ordinarie startelva med en liten brasklapp för vem som startar längst fram av trion Asier Villalibre, Toni Martinez och Kike Garcia. Hypade förvärvet Tomas Conechny har lämnat klubben och finns nu åter i Godoy Cruz.     

Sjunde i rad med minst tre kort för Valladolid?

Valladolid tog säsongen första och så här långt enda seger i premiären mot Espanyol. Efter det två poäng på åtta matcher. Kanske hade det varit bättre att förra säsongens La Liga 2 trea, Eibar, som bara var en pinne bakom Valladolid hade gått upp i högsta serien? 

Valladolid spelade under uppehållet en vänskapshistoria mot bottenkollegan Leganes, men föll även där (1-3) så fyra raka förluster om vi räknar in den träningsmatchen. 

Målskillnaden 5-19 vittnar om att det finns problem både framåt och bakåt. Estlands landslagskeeper Karl Hein, som gjorde en skaplig match mot Sverige trots tre insläppta mål, är på lån från Arsenal och har förstavantarna. 

Sedan har man brassen Kenedy, en gång stor talang i Chelsea men nu mera endast bänkvärmare i Valladolid som "stort namn". Dock finns det största brasse-namnet i ägarlogen och lyssnar till Ronaldo. 

På tal om brassar så är vänsterbacken Lucas Rosa avstängd efter samlat ihop fem gula kort. Kroaten Stanko Juric är inte långt efter med fyra ostskivor. Kike Perez och Juanmi Latasa har tre gula var så det är ett varningsbenäget lag som Paulo Pezzolano basar över. Den uruguayanske tränaren föregår inte heller med gott exempel då han själv dragit på sig tre kort på de första nio matcherna.

Skada på mittfältaren Cesar de la Hoz och även sena tester på kapten Javi Sanchez och Valencia-lånet Cenk Özkacar som båda är försvarsspelare. Darwin Machís spelade match för Venezuela mot Paraguay så sent som i onsdags så kan vara lite sliten och inleda på bänken. 

Valladolid har gått över 2,5 kortslinan i de sex senaste matcherna och även om Lucas Rosa är avstängd så finns det många som kan plocka kort hos gästerna. Ska även tilläggas att Alaves motståndare brukar få många kort. Tex Real Madrid fick fyra kort, Sevilla fyra kort, Real Sociedad fem kort i derbyt och även storklubben Barcelona fick senast dubbla ostskivor trots 73% bollinnehav. 

Kommer testa Valladolid över 2,5 kort till oddset 1,97 hos Unibet .    

This is the stats tab
This is the post tip