Speltips: Abdel Abqar kort i matchen @ 4,50 - bet365 -

Spanska La Liga bjuder på ett spännande möte mellan Alaves och Sevilla under fredagskvällen.

Alaves slutade på tionde plats förra säsongen som nykomling. Var rätt svaga på resande fot men hemma på Estadio Mendizorrotza blev det nio segrar, fyra kryss och sex förluster. Den här säsongen har startat med två vinster, ett kryss och två förluster. Den match man är mest nöjd med så här långt är så klart derbysegern över Real Sociedad.

Tycker att Alaves fått in flera fina spelare som kommer göra nytta. Framför allt har man satsat på att ta in offensiv kraft i laget. Tomas Conechny (a, Godoy Cruz), Asier Villalibre (a, Athletic Bilbao), Stochikov (a, Eibar), Luka Romero (a, Milan, lån) och Toni Martinez (a, Porto) är alla anfallare och ska förhoppningsvis bidra med mål.

Hugo Novoa Ramos (b, Leipzig), Manu Sanchez (b, Celta, lån), Santiago Mourino (b, Atletico Madrid) är de som införskaffats bakåt medan Moussa Diarra (m, Toulouse), Carlos Martin (Atletico Madrid, lån) och Joan Jordan (m, Sevilla, lån) ska förstärka mittfältet.

Några pjäser som försvunnit är backarna Rafa Marin, Alex Sola, Andoni Gorosabel, Javi Lopez och Ruben Duarte. Inte heller Ianis Hagi, Giuliano Simeone, Luis Rioja eller Samu Omorodion finns kvar.

Abqar fyller på kortleken?

Sevilla var en gåta ifjol och slutade först på 14e plats. Avslutade säsongen med fyra raka torsk och den här säsongen har inte heller starta speciellt bra. Förluster mot Villarreal och Girona (båda på hemmaplan), oavgjort borta mot turistöarna Las Palmas och Mallorca. Senast kom säsongens första vinst när Getafe besegrades med 1-0. Gamle Jesus Navas blev matchhjälte, men det ser ut att ha blivit en kostsam seger då både backen Marcao och anfallaren Peque klev av med skadekänningar. Dessutom fick Sevilla försvararen Juanlu Sanchez utvisad och således är han avstängd här. Gör därmed Saul Niguez sällskap i skamvrån. Sedan tidigare har man också skador på Loic Balde, Albert Sambi Lokonga och Suso.

Tog inför säsongen in fina namn på pappret i form av Chidera Ejuke (a, CSKA Moskva), Valentin Barco (d, Brighton, lån), Lucien Agoume (m, Inter), Kelechi Iheanacho (a, Leicester) och redan nämnda Niguez, Peque och Lokonga. Frågan är om de kommer att kunna vända på skutan eller om det blir fler ankare som gör att fartyget sjunker djupare.

Några som lämnat skeppet är Sergio Ramos, Hannibal Mejbri, Oliver Torres, Rafa Mir, Erik Lamela, Marko Dmitrovic, Ludwig Augustinsson, Youssef En Nesyri, Lucas Ocampos och Marcos Acuna.

Tycker matchen är svårläst och de spel som jag hade i tanke är det lågt odds på. Spelet som läggs blir då att Alaves marockanske försvarare Abdel Abqar tar kort i matchen. Är frän i spelstilen och är en flitig kortsamlare.

Under sina två tidigare säsonger i Alaves har han plockat 22 gula och ett rött kort. På de fem inledande matcherna denna säsong har han redan plockat på sig tre gula kort och tog även ostskiva i landskampen mot Gabon.

Bethard har 2,63 i odds, flera andra bolag har 3,30 i odds men hos bet365 får vi hela 4,50 och då hugger vi direkt och hoppas att Sevillas anfallare har snabba ben och att Abqar tar till oschyssta medel något som domaren ogillar.

This is the stats tab
This is the post tip