Speltips: Rafa Silva minst 1 skott på mål @ 2,15 - Bethard -

Europa League rullar vidare med matcher under torsdagen och här ska vi gräva djupare i mötet mellan Ajax och Besiktas.

På senare tid har Ajax fått lira andrafiol i Eredivisie då man inte kunnat mäta sig med topplagen Feyenoord, PSV och AZ. När underteckna var ung så var Ajax det stora laget i Holland med PSV en bit bakom och Feyenoord ofta trea i ranking. AZ fick kämpa för att hänga kvar om de ens var upp i högsta serien.

Förra säsongen kom Ajax på femte plats och har fått kvala för att ta sig in i Europa League-gruppspelet. Vojvoddina från Serbien (1-0 & 3-1), Panathinaikos (Grekland, 1-0 och 0-1 vidare efter straffar) samt polska Jagiellonia (4-1 & 3-0) har varit motståndarna man passerat fram till denna match.

Ajax var rätt tama i förra säsongens upplaga av Europa League. Tog bara en pinne borta och hade endast en poäng hemma inför slutrundan där det till slut blev vinst mot AEK Aten. Lämnade över jumboplatsen till grekerna och fick spela vidare i Conference League slutspelet. Skickade där ut Bodö/Glimt efter en stor portion tur, men i åttondelen tog det stopp mot Aston Villa. Efter 0-0 hemma blev det hela 0-4 i Birmingham. En sak att notera är att Ajax åkte på rött kort i båda gruppspelsmatcherna mot Marseille, i en av matcherna mot Bodö och i båda mötena med Aston Villa. Har den här säsongen så här långt klara sig utan pastejskivor i Europa.

När det kommer till truppen så har tränare Francesco Farioli fyllt på med rutin i form av Daniele Rugani ( b, Juventus, lån) Davy Klaassen (m, Inter), Bertrand Traore (a, Villarreal) och Wout Weghorst (a, Burnley). Kan vara ett klokt drag då merparten av laget består av killar runt 20 år.

Finns några jobsposter då Youri Baas, Sivert Mannsverk, Gaston Avila och Steven Berghuis är skadade.

Van Bronckhorst har blåst liv i Besiktas

Turkiska Besiktas är lite i samma sits som Ajax då de haft svårt att rå på Istanbul-kollegorna Galatasaray och Fenerbache de senaste säsongerna. Dock inlett den här säsongen övertygande med fyra segrar och ett kryss. Ska väl ändå sägas att man så här långt endast mött Trabzonspor av de förväntade topplagen. Första riktiga testet i Super Lig blir 28/10 då det är Galatasaray borta på spelschemat.

Slutade på sjätteplats förra säsongen och fick kvala till Europa League. Fixade 3-3 borta mot Lugano och på hemmaplan hela 5-1 så inget snack om att komma in i huvudturneringen. Är ute efter revansch från fiaskot i fjol då man inte tog sig vidare från sin Conference League-grupp. Tre raka nederlag på bortaplan och hemma bara 1-1-1. Hade förutom Club Brugge och Bodö/Glimt även Lugano i gruppen och dem har ju redan fått sota.

Nye tränaren Giovanni van Bronckhorst har hållit rätt hård i slantarna men fick Ciro Immobile för fyndpris €3 M från Lazio och så här långt har 34 åringen satt sju mål för sin nya klubb på åtta matcher. Från Portugal har man hämtat in mittfältstrion Rafa Silva (Benfica, gratis), Al Musrati (Braga, tidigare lån) och Joao Mario (Benfica, lån). Ska också nämna Augsburg-lånet Felix Uduokhai som varit bra i försvaret på de tre kamper han lirat.

Rensat ut många truppspelare som inte tillförde något, så är ett mer slimmat bygge som GvB jobbar med. Inga skador, förutom backen Necip Uysal, som stör så bästa elvan kan ställas på planen.

Får en feeling att det kan bli målrikt och är lite sugen på att testa både Ciro Immobile @ 3,25 - bet365 - och Gedson Fernandes @ 11,00 - bet365 - som målskyttar för bortalaget.

Huvudspelet får dock bli att Rafa Silva skjuter minst ett skott på mål. Har så här långt in på säsongen fått iväg minst ett skott på mål i alla åtta matcherna och fyra gånger har det resulterat i mål, så ser ingen anledning att han inte ska fortsätta att testa bössan här. Har en bra position som släpande anfallare bakom Immobile och kommer från en finfin säsong med Benfica där det blev 14 mål och 12 assist på 30 matcher. 4,75 på Silva om han gör mål ( bet365 ) men det skulle i så fall vara bonus för är nöjd om han träffar mål till en bit över dubbla degen. Underskattar inte den här upplagan av Besiktas under Giovanni Van Bronckhorst.

This is the stats tab
This is the post tip