Fredag och premiär i Hockeyallsvenskan där vi öppnar upp med en spännande omgång. Kvällens sena drabbning med start 20.35 är derbyt mellan AIK och Södertälje där båda lagen har en god förhoppning att få en fin säsong framför sig. Dagens tips blir ett simpelt sådant.

AIK kommer ifrån en säsong där man ändå tagit ett kliv framåt i utvecklingen. Man är givetvis inte tillbaka till finrummet ännu och det långsiktiga målet är såklart att spela i högsta serien igen. Det är dock en lång väg dit och man har en väldigt jämn och tuff serie framför sig. Laget man har till denna säsongen känns snäppet vassare än det man hade under föregående säsong. Det finns lite mer bredd i form av lite spetskompetens. Återföreningen av nyförvärvet Scott Pooley och Gerry Fitzgerald ska bli intressant att se vad man kan åstadkomma. Den förstnämnda har dock inte anlänt till Sverige än, utan kommer från USA i oktober.

Södertälje har även dem en hel del nytt folk och den största frågan är väl egentligen hur man ska spela nu när Marcus Eriksson inte är en del av laget. Lägg därtill att man tappat flera tongivande spelare och det är som sagt flertalet gubbar som ska spelas in. Det betyder dock inte att laget ser svagt ut, utan jag tror återigen att man kommer vara uppe i toppen och kämpa. Södertälje känns som ett lag som kommer att växa ju längre säsongen lider.

Vi går på den enkla utvägen

Offensivt sett så är det där båda lagen har sin styrka och vi räknar med en fartfylld premiär. Vi kommer också gå på det lite enkla spelet i denna drabbning då det känns ovisst att hitta en vinnare bland dessa två lag. AIK är ett lag som jag tror kommer att bli bra, men det är likaså med SSK. AIK har alltid varit ett vasst hemmalag och jag räknar med att man tar tag i taktpinnen redan från start, men i grund och botten så är det kanske Södertälje som är det starkaste av dem. Som sagt så är det väldigt svårt att hitta en vinnare i denna premiärmatch, men jag tror på en offensiv matchbild där vi får se full gas från start och därav mitt val av spel idag.

Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip