Speltips: AIK över 5.5 hörnor till 1.79 hos nya Expekt

______


Ett klassiskt dubbelmöte kommer vi få se här då lagen spelar mot varandra igen utan att ha spelat någon match emellan. Det är alltid svårt att spela sådana matcher eftersom man också ofta avslöjar sina kort i den första matchen och nu måste taktiken läggas upp utifrån vad man tror att motståndarna kommer agera med facit ifrån första mötet. Således kan vi vänta och se en lite mer taktisk match men där vi i alla fall fått lite rapporter om hur AIK ser ut att gå i den här matchen till mötes. 


AIK
Senaste match: GAIS - AIK 2 - 0
xG: 0.68 - 0.44
Skott/skott på mål: 9/2 - 10/2
Possession(%): 41 - 59
Hörnor: 7 - 7
Ur AIK:s perspektiv: Längesen man såg AIK spela så bra som man gjorde första 20 minuterna. Det var total dominans och man vann tillbaka bollen hela tiden. Efter att ha sett matchen i repris så var det ändå ett par farliga chanser och mycket ytor man fick till sig där man borde kunna förvalta lägena bättre. Men det är också svårt när man möter ett sånt uppoffrande lag som gör allt för att freda sitt eget mål. Hur som helst blev bytet där Celina kom in allt annat än bra och jag tycker inte matchcoachningen överlag höll någon vidare nivå. Andra halvlek var GAIS för hela slanten och AIK fick inte det där trycket man är van att se.  


GAIS
Senaste match: GAIS - AIK 2 - 0
xG: 0.68 - 0.44
Skott/skott på mål: 9/2 - 10/2
Possession(%): 41 - 59
Hörnor: 7 - 7
Ur GAIS perspektiv: Man kom fel in i matchen troligtvis för att man hade förväntat sig en annorlunda uppställning av AIK som gjorde ett par förändringar. Då blir det svårare när GAIS bygger så mycket av sitt spel på den höga pressen. De bestämde sig för att ta hem laget mer och vänta på AIK:s misstag. Man fick också utdelningen via en kort hörna och därefter satte man Gnaget i brygga och man med sitt självförtroende och med publiken kunde ha en rolig match. Harun Ibrahim och Gustaf Lundgren var helt briljanta i sina insatser. 


Läget i AIK?
- Milosevic tagit det lugnare i veckan. Är aktuell för spel.
- Övrigt samma som tidigare. 


Läget i GAIS?
- Robin Frej missade senast på grund av hjärnskakningen.
- Wendin Thomasson sjuk senast.
- Amin Boudri tillbaka från avstängning.
- Axel Henriksson tillbaka från avstängning.

Mer fart på kanterna hos AIK?

GAIS var nästan alltid tre till fyra spelare på mitten och så fort AIK lyckades få lite yta så kom en taktisk frispark eller något regelbrott. Det var ett väldigt aggressivt GAIS som gjorde en imponerande andra halvlek senast och det vore konstigt om man inte gör likadant här. AIK ser ut att ändra formation till ett mer tydligare 4-3-3 där man mer vill åt sitt kantspel. Det fungerar inte att spela med Pittas och Faraj samtidigt då den förstnämnda inte hittade rätt i sin roll och inte kom till sina målchanser som man är van med att se honom. Nu lär vi istället få se mer speed på kanterna och spelare som vågar utmana för det är där ytorna kommer att finnas. För GAIS finns inte så mycket att ändra på förutom att första halvlek senast var allt annat än bra och jag har svårt att se att man låter AIK få för mycket av initiativet. Det är en helt annan sak att spela på Nationalarenan och det är ett väldigt tryck som AIK kan skapa där. Tycker ettan lockar lite grann men hade nog kunnat vänta mig lite högre och kunnat plocka den live, istället riktar jag in mig på hörnor där jag tror att AIK kommer behöva utnyttja sitt kantspel mycket mer här där man senast i stort sett spelade utan vänsterkant senast och det går att se tydligt i heatmaps hur centrerade GAIS var. Nu blir det mer tydlighet och mer bredd i spelet kantspelare medan GAIS lär fortsätta vara centrerade. Senast slutade det 7-7 i hörnor och nu nöjer jag mig med att spela AIK över 5.5 hörnor. Mycket mer energi och fart behövs för hemmalaget som fokuserat på det helt under träningsveckan. 


Speltips: AIK över 5.5 hörnor till 1.79 hos nya Expekt

This is the stats tab
This is the post tip