Speltips: Båda lagen gör mål till 1.80 hos bet365
_______________________________________________

Stekhet drabbning under söndagen då ett Elfsborg som har en otrolig höjd i sitt spel kommer på besök till Nationalarenan. Där ett AIK med en otrolig form nu verkligen kopplat greppet om Europaplatserna. Dessvärre har gästerna med sina missar skapat ett större avstånd till toppen och detta är absolut sista chansen att ta igen försprånget och Elfsborg kommer gå helhjärtat för seger. Det måste nog också AIK göra här med tanke på att man ändå har hemmaplan och Djurgården, Hammarby och Mjällby har lite fördel i sitt spelschema.

AIK
Senaste match: IFK Göteborg - AIK 1 - 2
xG: 0.91 - 0.79
Skott/skott på mål: 10/3 - 9/2
Possession(%): 50 - 50
Hörnor: 7 - 4
Rivalmötet skulle bli hetlevrat som vanligt där det inte direkt var mycket skönspel men där hemmalaget var något bättre. AIK är dock väldigt stabila och skillnaden här blev fasta situationerna. En match där karaktären verkligen sätts på prov och AIK ser ut att vara oerhört starka i det kollektiva och jobbar stenhårt för varandra. 

Elfsborg
Senaste match (AS): Elfsborg - Häcken 1 - 3
xG: 2.86 - 0.77
Skott/skott på mål: 20/5 - 8/2
Possession(%): 45 - 55
Hörnor: 8 - 1
Elsborg har haft ett tufft matchande där man gjort otroliga insatser i Europa, där man också vara nära att hämta upp veckomatchen mot Galatasaray (4-3). I Allsvenskan har det däremot gått trögare där insatsen mot Häcken visserligen var bra och man borde fått med sig mer men det går inte att släppa in så billiga mål och frågan är bara vad Yegbe gjorde i samband med första målet. 

Läget hos AIK?
- Alex Milosevic avstängd.
- Anton Salétros sjuk mot IFK Göteborg. Osäker.
- Papagiannopoulos missade matchen senast. 

Läget hos Elfsborg?
- Inga skador eller avstängningar att rapportera. Väldigt bra truppläge även om man nog är lite slitna efter bortaresan i Turkiet. 

Dags för en offensiv matchbild när tre poäng krävs!

Det ser ut att bli en väldigt rolig match på förhand med två lag som egentligen är i behov av tre poäng. Hemmalaget har visserligen en defensiv approach men å andra sidan är man defensivt svagare nu och behöver ställa upp med en lite annan typ av uppställning. Och mot IFK Göteborg valde man också att spela med två forwards och det ska bli spännande att se vilken väg Thomassen väljer här. För gästande Elfsborg kommer det i alla fall att se ut som i Europa där det är full fart framåt medan där man har ett försvar som hittar alla möjliga sätt att släppa in mål. Det kommer bjudas på mycket målchanser framåt men också bakåt, det har gått trögt för Pittas under Thomassen och han hamnar lite väl ensam. Här kommer det däremot bli en öppnare matchbild ju längre in i matchen och det ska bli spännande att se båda lagens omställningar på varandra vilket är stora nycklar i offensiven. 
Tycker det finns goda förutsättningar för att det här ska bli en mer underhållande matchbild där man inte kommer vara nöjd med ett oavgjort resultat.  Offensiva kvaliteten finns hos båda men där också AIK har ett hett anfallsvapen i sina fasta situationer. Nu sätts AIK:s defensiv verkligen på prov med avbräck och ett otroligt spetsigt Elfsborg, medan Elfsborg fortsatt får det kämpigt att hålla sin defensiv samman när man verkligen måste forcera framåt för tre poäng. 

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.80 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip