BP gästar AIK på söndagen. 
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget BP. Spelet sitter om de tar poäng. 

Tre raka segrar för AIK, som fått viss effekt på tränarbytet nu. Gjort ett par bra prestationer men tycker de hade viss medflax mot Mjällby exempelvis. Mycket bra prestation i derbyt mot Djurgården senast, frågan är hur den segern ska värderas med tanke på hela den historien dock. 

Helt annan typ av match här. AIK är favoriter och ska försöka vara laget som för matchen. Att följa upp bra derbyprestationer har visat sig knepigt mer än en gång, återstår att se hur Gnaget klarar av det. Tycker oddset på hemmaseger är lite väl lågt sett till vad AIK stått i tidigare. Visst, de kan mycket väl vinna. Men jag tycker inte det är så tilltalande med de runt 1.70 som erbjuds, för jag tror på en jämn match. 

Retroaktiv BP-utdelning?

BP kommer från 1-3-förlust. Tycker dock de stod upp helt okej mot ett hyfsat formstarkt Häcken. Förtjänade inte att ligga under i halvtid. Innan dess 3-3 mot Bajen i en match där Hellbergs gäng för övrigt stod klart högre i odds än AIK gör här. Inte glasklart i min bok att det ska vara så. 

Senaste matcherna har vi fått se glimtar av Irandusts storhet. Han var en prestigevärvning inför säsongen som inte kunnat bidra, kanske kan han ha en bra höst här? Klasspelare i så fall. 

Ryktas som bekant om Vasic alltjämt, återstår att se om han till slut lämnar, i skrivande stund har inget kommunicerats i alla fall. Förhoppningsvis (för spelets skull) är han med här. 

BP har ett rätt så kallt derbyfacit överlag, men de tog poäng här i fjol. Kryssade även mot AIK "hemma" på Tele2 i våras. Skiljer fyra poäng mellan lagen och sett till underliggande siffror är det väl hyfsat jämnt. Därför tycker jag det känns högt här med X2, BP är definitivt inte chanslösa här. 

Speltips: X2 på BP. 

This is the stats tab
This is the post tip