AEK Aten:

Har ett underläge att vända efter nederlaget i Belgien förra veckan. AEK Aten föll med 1-0 efter ett tidigt mål av Royal Antwerpens Vincent Janssen och trots att grekerna fick spela nästan en hel halvlek med en spelare mer på planen så mäktade man inte med att bryta målnollan.

AEK Aten, som tränas av den forne argentinske landslagsmittfältaren Matías Almeyda, sparkade i helgen i gång den grekiska fotbollssäsongen med ett kryss hemma mot Panserraikos. AEK Aten släppte in ett baklängesmål direkt i matchinledningen och dominerade därefter matchen fullständigt utan att lyckas vända till seger på hemmaplan.

Till returen mot Royal Antwerpen får Almeyda klara sig utan skadade anfallaren Levi García, som klev av i den första halvleken av förra veckans förlustmatch. Paolo Fernandes saknas sedan tidigare.

Royal Antwerpen:

Mark van Bommels lag reser till den grekiska huvudstaden med ett resultat att spela på efter 1-0-segern på hemmaplan och nu står endast 90 minuter emellan Royal Antwerpen och ett sällsynt framträdande i Champions Leagues gruppspel.

Royal Antwerpen fick spelledigt i helgen och har således kunnat fokusera fullt ut på den här CL-kvalreturen. Belgarna har annars inlett ligaspelet med två segrar, ett kryss och en förlust – viktoriorna har kommit på hemmaplan, samtidigt som man inte varit lika starka på bortaplan där det blivit förlust mot Anderlecht, 0-1, och kryss mot OH Leuven, 1-1. Van Bommel får klara sig utan avstängde ytterbacken Jelle Bataille. I mittlåset lär rutinerade Toby Alderweireld fortsätta att agera partner åt 19-åriga Borussia Dortmund-lånet Soumaïla Coulibaly.

Kan belgarna stå emot grekiska infernot i Aten?

Royal Antwerpen står inför en riktigt tuff utmaning att bibehålla försprånget från första mötet och säkra en plats i Champions Leagues gruppspel. AEK Aten är tydlig favorit, ettan står i 1,73, och Royal Antwerpen har inte övertygat i spelet på bortaplan i säsongsinledningen. Van Bommels lag har gått under 2.5-målslinan i fem av deras sex senaste och belgarna lär försöka hålla AEK Aten stången så länge det bara är möjligt, vilket man lyckades väl med i första mötet trots den tidiga utvisningen. Under 2.5 mål till 1,90 hos Expekt kan vara ett alternativ.