Midtjylland besöker Ålborg i den danska Superligan.

Senaste möten
AaB - Midtjylland 0-2
Midtjylland - AaB 0-0
Midtjylland - AaB 1-2

Seriepremiären

FC Köpenhamn - AaB 2-2

Midtjylland - Odense 1-2

Preliminära elvor (Tipsbladet)

AaB (3-4-3): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Christensen, Fossum, Ahlmann - Prip, Kusk, Rufo

Saknar: Lucas Andersen
Osäkra:

FC Midtjylland (4-2-3-1): Lössl - Dalsgaard, Sviatchenko, Høegh, Paulinho - Onyedika, Madsen - Dreyer, Evander, Sisto - Brumado

Saknar: Frank Onyeka (såld till Brentford)
Osäkra: Jens-Lys Cajuste, Charles, Juninho

Midtjylland fick en dålig start på säsongen när Andreas Alms Odense kom till MCH Arena i Herning och fick med sig alla tre poäng. Detta efter att Skjelvik avgjort på tilläggstid. Midtjylland hade sedan bara några dagar på sig att ladda om och skaka om sig till Champions League-kvalet mot Celtic (1-1). Skottarna tog ledningen innan Evander kvitterade i minut 66. Det blir så klart intressant att se hur Midtjyllandtränaren Henriksen matchar sitt lag mot Ålborg den här lördagen, med tanke på det tajta spelschemat, och returen mot Celtic nästa vecka. Det finns säkert en del slitage i truppen att ta hänsyn till också.
Motståndet är Ålborg och laget tränas av spanjoren Marti Cifuentes. En intressant tränare som innan dess varit i norsk fotboll och även i AIK:s juniorlag. Ålborg inledde säsongen med att spela 2-2 borta mot FC Köpenhamn. En stark bedrift, efter mål av Prip och Kusk. I Ålborg finns svenskarna Jacob Rinne och Tim Prica vilka båda fick spela senast. Så som jag ser det här har AaB en skrällchans med tanke på hur tidigt vi är inne på säsongen och senaste omgångens resultat, samt faktum att Celticreturen hägrar för Midtjylland. Ålborg har ett bra lag och kan definitivt vara ett lag för den övre halvan.

SPELTIPS
Jag spelar över 2,5 mål och båda lagen gör mål till 1.95 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip