Speltips: Taylor Knibb Topp 10 @ 1,50 - bet365 -

26-åriga amerikanskan Taylor Knibb är i grunden triatlet och var med i denna gren under OS i Tokyo 2020. Till detta OS är hon inte bara med i Triatlon utan även i damernas individuella tempolopp i cykel.

Fick inte platsen i flingpaketet utan vann de amerikanska uttagningarna, där förvisso inte Chloe Dygert fanns med, men konkurrens var ändå hård med tjejer som Amber Neber, Kristen Faulkner och Lauren Stephens.

Vann "Half Ironman" både 2022 och 2023 så kraft finns i ben och armar.

Har nyligen signat kontrakt med storlaget Trek - Segafredo där Elisa Longo Borghini, Ellen van Dijk, Lizzy Deignan och svenska Elynor Bäckstedt är några av namnen. Så det känns som att Knibb kommer satsa en del på cykel i framtiden.

Kan få svårt att ta medalj redan här men en topp 10 plats är absolut inom räckhåll.

Knibb topp 10 och två spelvärda H2Hs.

Finns även några H2H som kommer att testas i damernas tempolopp:

Ellen van Dijk vs Grace Brown 1 @ 2,00 - bet365 -

Andra platsen bakom (omöjliga?) Chloe Dygert förväntas stå mellan dessa damer. Rutinerade van Dijk (37 år) har haft en bra säsong och tog hem tempoloppen i Tour de Normandie Féminin och Vuelta Extremadura Féminas. Vann VM i tempo 2021 och 2022 och även kört bra i Vårgårda men det var långt tillbaka i tiden.

Grace Brown är inte heller någon ungdom då hon hunnit fylla 32 år. Har vunnit tempomästerskapen i Australien de tre senaste åren och var tvåa i VM 2022. Vann i år Liege-Bastogne-Liege så är lite mer allsidig och behärskar även endags-tävlingar på ett bra sätt. Kommer bli en jämn kamp men tror att nederländskan är lite kvickare.

Lotte Kopecky vs Anna Henderson 2 @ 1,66 - bet365 -

Belgiskan Lotte Kopecky är favorit att ta hem damernas linjelopp och det är inte alls omöjligt att hon lyckas med. Tror dock inte att hon kommer vara med i medaljstriden i tempot. Är duktig även på tempo men känns lite som att hon kör tempot för att komma till landsvägsloppet i bästa möjliga form. Tog denna säsong hem både tempo & landsväg i hemlandet. Vann Tour of Britain, Strade Biache, Paris-Roubaix och höll så när på att snuva hemmaåkaren Elisa Longo Borghini på segern i Giro d'Italia. Tappade 25 sekunder i tempot och var 21 sekunder bakom när alla etapper var avklarade.

Anna Henderson är regerande brittisk mästare i tempo och har disciplinen lite som specialgren. Tog silver i EM 2023 (där Kopecky blev femma). Får ofta agera hjälpryttare i "klubblaget" Visma-Lease A Bike där Marianne Vos är det stora namnet men här får Henderson köra för egen räkning och då tror jag hon är några placeringar före Kopecky.