Speltips: Lotte Kopecky vinnare @ 3,00 - bet365

Precis som i herrarnas linjelopp så förväntas det bli Belgien mot Nederländerna men för damerna är det en belgiska mot Hollands lag.

Lotte Kopecky är den stora favoriten att ta hem guldet efter en strålande säsong, där hon plockade hem UAE Tour, Strade Bianche, Nokere Koerse, Paris-Roubaix, Tour of Britain och dessutom var bara sekunder från att vinna Giro d'Italia. I Juni sopade hon hem både tempot och landsvägs-mästerskapen i hemlandet. 

Redan kört tempot i OS där det blev sjätte plats. Drog hårt på raksträckorna men vågade inte riktigt riskera max i kurvorna på den snorhala vägen. Troligtvis var det för att inte riskera att vurpa bort sig från detta linjelopp där huvudfokus ligger. Har väl inte det starkaste laget här då hjälpryttarna är Margot Vanpachtenbeke, Julie Van de Velde och Justine Ghekiere, men likväl tre cyklister som kommer lägga ned allt för att Kopecky ska ta hem guldet. 

Största konkurrenterna till Kopecky finner vi i grannlandet. Nederländerna har på pappret det bästa laget men frågan är vem de ska köra för? Marianne Vos, Demi Vollering, Ellen van Dijk och Lorena Wiebes är alla tillräckligt bra för att kunna vara förstaåkare. Vollering och Vos är mer endagscyklister som helst skulle sitta i en lite mindre grupp som gör upp om guldet medan Wiebes är mer spurtare och vill ha klungspurt. Van Dijk blir troligtvis den som får "offra" sig och enbart köra för laget oavsett vilken taktik som används. 

En lite kul detalj är att Kopecky, Vollering och Wiebes normalt kör för samma stall (Team SD Worx-Protime) så ingen vill så klart bli pikad i omklädningsrummet under säsongen. 

Nu finns det så klart fler utmanare till guldet som tex italienskorna Elisa Longo Borghini & Elisa Balsamo, danskorna Cecilie Uttrup Ludwig & Emma Norsgaard och hemmaåkaren Juliette Labous. I övrigt svårt att se någon skräll komma som tar hem segern i OS.

Banan har lite småkullar men inga svåra höjdpassager och avslutningen är flat så det blir nog antingen klungspurt eller en lite mindre grupp (med favoriterna) som gör upp om guldmedaljen.    

Kopecky vs Team Nederländerna

Följande cyklister tror jag har bra chans till att vinna guldet.

Lotte Kopecky @ 3,00 - bet365
Lorena Wiebes @ 5,00 - X3000 -
Marianne Vos @ 5,50 - bet365 -
Demi Vollering @ 7,50 - bet365 -
Elisa Longo Borghini @ 11,00 - X3000 -
Elisa Balsamo @ 15,00 - bet365 -
Cecile Uttrup Ludwig @ 51,00 - bet365 -
Juliette Labous @ 81,00 - bet365 -
Emma Norsgaard @ 126,00 - bet365 -

Ännu inga odds släppta för topp 10 / H2Hs (om så sker under närmaste dagarna, så uppdateras inlägget) 

This is the stats tab
This is the post tip