Speltips: Filippo Ganna vs Joshua Tarling 1 @ 2,30 - Svenska Spel -

Dags för OS i Paris och redan andra "officiella" dagen så körs både damernas och herrarnas tempolopp i cykel.

Banan är belägen i central Paris och är platt som en utkavlad basker. Dock en rätt teknisk historia med många svängar som ska passeras på den 32.4 kilometer långa sträckan. Så det gäller för cyklisterna att hålla tungan rätt i mun och verkligen veta när de ska ösa på och ta det lite mer piano. Chateau de Vincennes och Velodrome Jacques Anqeutil är de svåraste partierna men vi får hoppas att alla åkarna håller sig i sadeln utan besök i asfalten.

Bolagen har brittiske jättetalangen Joshua Tarling som megafavorit att ta guld. Visst är den långe Ineos Grenadiers cyklisten duktig och är trots allt regerande Europa mästare i disciplinen. Tog hem EM 2023 före Stefan Bissinger och Wout van Aert i nederländska Drenthe.

Det som talar lite emot honom är just det faktum att han bara är 20 år och förhållandevis rätt oerfaren. Inte kört många stor tävlingar som proffs. Bröt Flèche Wallonne, Amstel Gold Race och Paris-Roubaix 2023. I år var han 17e man på Ronde van Vlaanderen och 6a på Dwars door Vlaandereren. I Paris-Roubaix blev han diskad för att ha hängt i teambilen. Nu var det väl mer stalledningens fel än Tarlings men det jag vill ha sagt är att det inte är helt enkelt att som förstårsproffs prestera på högsta nivån.

Nu slipper han förvisso konkurrenter ute på banan, då det är individuellt tempo men frågan är om han pallar pressen?


Gannal är äldst?

Den jag har som favorit är i mina ögon världens bästa tempoåkare. Filippo Ganna som också han kör för Ineos Grenadiers-stallet. Är 27 år och betydligt mer rutinerad.

Vann VM i disciplinen både 2020 och 2021. 2022 var han "bara" sjua och 2023 blev han tvåa. Fanns inte med i EM 2023. I år var han tvåa i första tempo-etappen och vann den andra tempo-etappen i Giro d'Italia trots hårt jobb för lagkaptenen Geraint Thomas.

Kommer precis som Tarling "utvilad" till OS då han inte körde Tour de France som några av hans värsta konkurrenter (Remco Evenepoel, Wout van Aert, Stefan Kung mfl) precis har avslutat. Har därmed kunnat ha full fokus på detta tempolopp under nästan en månads tid.

Blir så klart lite prestige mellan Ganna och Tarling då de kör för samma stall och tror att Ganna kommer visa ynglingen vart skåpet ska stå och plockar hem denna H2H och kanske till och med guldet till Italien.

Filippo Ganna finns även som vinnarspel till 4,00 - Svenska Spel -

This is the stats tab
This is the post tip