NBAs nattmatch i afton tillika sista matchen under week 1 i NBA blir en riktigt kul fajt att se. 

Warriors (2-0) har sett monstruöst bra ut i sina två outings emedan Clippers (1-1) spelade en tuff match mot Nuggets igår. Ingen vilodag för Clippers, samtidigt som Warriors haft sin OCH spelar på hemmaplan. I min värld är det en klar fördel för Warriors.

Jag spelar sällan ett alltför högt handicap, men i afton väljer jag Warriors -7.5 till oddset 1.80 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Warriors är nr 1 i NBA med ett snitt om 133 (!) poäng framåt per match. Otroligt starkt!

2. Clippers vann mot Nuggets i natt, trots superstar Jokic 41 poäng för Nuggets. Det säger en del, men notera också att Nuggets förlorade med facila fem poäng, trots ett genant uselt skytte från alla spelare runt Jokic. Det håller naturligtivs inte för Nuggets, men Clippers vann.

3. Warriors har sett exceptionellt starka ut och leder i stort sett varje statistikkolumn efter två utskåpningar, där laget gjort 139 poäng och 127 poäng framåt. Nyförvärvet Hield har skjutit trepoängare som i trans och på relativt korta spelminuter fått ihop 49 poäng. Ruggigt bra. MEN Warriors har även varit dominanta under båda korgar och spelat strålande bra.

4. Warriors superstar Steph Curry har inte tappat steget efter OS-guldet. Han satte 20 poäng över 27 minuters speltid mot Jazz. Warriors djup i truppen kommer bli en snackis i årets NBA.

5. ...som sagt; Warriors djup i truppen är formidabel. Hield som jag nyss nämnde är inte med i starting line-up, men spelar på en hög nivå i Warriors rotation. Imponerande coaching av Kerr och Warriors, tillsammans med Celtics och Thunder, kan vara 3-0 efter vecka 1. Jag tror det.

6. Clippers är inget topplag i år och den ständiga frågan om Leonards hälsa tar upp mer tid hos journalisterna än att reda ut hur Clippers spelar på banan. SG Powell är dock en intressant kugge för Clippers. Mot Nuggets satte han hela 37 poäng och hans trepoängsskytte var formidabelt (7/11).

7. Warriors har sett till att skapa hela 20 turnovers mot sina motståndare Blazers och Jazz över de två första matcherna. De har spelat en intensiv basket över hela planen och stressat motståndet. Imponerande!

Jag har svårt att se Clippers "back-to-back" vara ett lag som kan matcha ett utvilat Warriors över fyra kvartar; jag tror inte på det. Warriors har spelat med en sådan frenesi och dominant inställning i vecka 1 och är i mitt tycke kanske NBAs bästa lag bakom Celtics i nuläget. Det är inte Clippers.

Jag spelar Warriors -7.5 till oddset 1.80 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip