Två lag som är desperata och vill vinna match 2 i årets sommar-OS från Paris. Spanien har ett massivt övertag mot Grekland genom åren. De har vunnit 11 av 15 matcher och det är en del av den statistik som jag begrundar innan jag finner ett spelvärde. Tror jag att Spanien är bättre än Grekland; högst troligen inte, men det är viktigt att notera att båda lagen spelar i grupp A, där även favoriten Kanada spelar.


Om vi börjar med Spanien tyckte jag de var "hyggliga" mot Australien i förlustmatchen 80-92. Det var första matchen i hela OS som spelades i ett knökfullt Pierre Mauroy Stadium i Lille och Spanien hade inget svar mot Chicago Bulls-spelare Josh Giddey som dominerade matchen rakt över. Giddey blev den första spelaren sedan Drazen Petrovic från OS i Los Angeles 1984 att sätta 17 poäng, 8 returer och 8 assist i sin första OS-match. Snacka om ruggigt imponerande spel från Giddeys sida.

 
Det som normalt är Spaniens ledmotiv är ett starkt defense som är ett ankare för deras offensiv. Mot Australien fick man idogt ligga i kölvattnet och kom aldrigt riktigt in i matchen. Om man vill vara en integral del av årets sommar-OS i Paris måste man vinna den här outingen. Framför allt måste flera spelare än Santi Aldama leverera in poäng. Jag tror vi kommer få se ett mer taggat Spanien i den här matchen och då måste man skjuta mycket bättre från trepoängslinjen.

Mitt speltips Kanada-Grekland satt som en smäck med -2.5 till Kanadas fördel i halvlek. Giannis spelade som vanligt bra med 34 poäng i matcharket, men synergin i laget var sämre än väntat. Grekland satte 42% av sina trepoängare och 54% av sina tvåpoängare, men noterbart är att den som gjorde näst mest poäng nådde inte ens 20. Det räcker inte. Inför mötet med Spanien är det två lag som kan varandra jättebra genom många möten genom åren, MEN Giannis är extremt svårstoppad, trots en stark defensiv från Spanien. Det som talar för Spanien är Greklands skador på ett antal nyckelspelare (sista infon en timma före uppkast är värd att ha koll på). Ha koll på om Sloukas och Papapetrou är tillgängliga.

Värt att notera i korthet:

1. Greklands offensiv haltade betänkligt i game 1 mot Kanada; en av turneringens favoriter (USA är storfavoriter, men Kanada är topptippade därefter). 

2. Spaniens styrka är som sagt defensiven. Det är stora pojkar under korgen och det är svårt att slå hål på nämnde Aldama och Hernangomez för att nämna några.

3. Notera att Giannis 34 poäng i game 1 inte var tillräckligt. Övriga i Greklands offensiv måste sätta sina poäng, annars blir det tufft.

4. Spaniens match var inte heller en fröjd för ögat. De sköt under 40% från golvet. Det är inte acceptabelt.

Mitt speltips blir att den totala poängen i matchen blir över 163 poäng i och med att båda lagen är desperata på poängen och då måste det bli ett mer kvickt spel med en starkare leverans i offensiven. Jag lägger det spelet hos Unibet till oddset 1.90.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip