USA går in i turneringen som tunga favoriter (nr 1 hos oddssättarna i Vegas) och möter topp 4-rankade (bland oddssättarna i Vegas) Serbien med Nikola Jokic i truppen; snacka om toppmatch direkt.

USA har dominerat OS genom åren. De har vunnit 16 gånger, silver en gång och brons vid två tillfällen. MEN. Sedan proffsen fick kliva in och spela i OS med start 1992 (Michael Jordan dominerade tillsammans med det s.k. Dream Team) har USA alltid haft favoritstämpeln på sig och folk i allmänhet räknar kallt med ett säkert OS-guld. Alla förväntar sig det, men om de förlorar är det en fullskalig katastrof. Det får helt enkelt inte ske. Det KAN inte ske.

Jag tycker att linan är på tok för hög (-16.5 poäng) även om USA har en chans att besegra Serbien med minst 20 poäng, men det känns inte som ett bra spelvärde. Det jag dock gillar är att spela att totalen poäng i matchen glider över 179.5 poäng. Jag nyper det till oddset 1.90 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. USA har vunnit fyra raka OS-guld och sju av åtta inalles sedan 1992. Snacka om dominans!

2. USA's spelartrupp har totalt 13 NBA-titlar och åtta NBA MVP-vinnare i truppen. Det är inte kattskit.

3. Serbien (rankat som nr 4 hos oddssättarna) är inget dåligt lag och alla som har koll på NBA vet att den bäste av dem alla kanske spelar i Denver Nuggets i form av Nikola Jokic. Han har varit rakt över suverän över de senaste 3-4 åren och blir bara bättre och bättre. I Serbiens trupp är han helt outstanding, men han kanske har en för tunn trupp för att kunna maximera sitt spel till det yttersta. Serbien är bra; ej tu tal om annat. 

4. USA är 3-1 mot Serbien i inbördes möten.

5. När du går igenom USAs laguppställning formar sig ett stort basketboll-leende. Det är bara superstars på varje position och i år med LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry, Joel Embiid, Anthony Davis och då har jag inte ens nämnt en av NBA-slutspelets stora stjärnor; Anthony Edwards från Minnesota Timberwolves. Team USA har ett komplett utomjordiskt lag och skall vara storfavoriter.

Min feeling är att Serbien kan vara med relativt länge i matchen, samtidigt som USA vill driva och vara ledande under båda korgar. Det är därför jag tycker över totalt 179.5 poäng till oddset 1.90 hos bet365 .com är tilltalande. USA vill visa hur bra de är direkt från start och de kommer vinna matchen, men som sagt; spelvärdet ligger i att totalen går över 179.5 poäng.

/RoloMartins



This is the stats tab
This is the post tip