Portland Trail Blazers säsong såg ut att vara förlorad ett tag då Collins skada sig och Nurkic inte var nära att göra comeback. Det som tände liv i laget var intåget av Carmelo Anthony. Efter ett års frånvaro från NBA-spel har han klivit och presterat precis det hans lag behövt från honom. Det har gett utrymme och alternativ för Lillard och McCollum i offensiven som saknats tidigare. Vi får komma ihåg att det här laget nådde till final i den västra konferensen förra säsongen. Enda spelarna som saknas sedan dess är Aminu och Harkless. Det visade sig kostsamt då båda är rollspelare som bidrar enormt mycket defensivt samt erbjuder trepoängsskytte.

Orlando Magic har ett identiskt matchfacit som Portland(12-16) men då ska vi komma ihåg att man spelar i en betydligt lättare konferens med sämre motstånd. Gordon och Vucevic är tillbaka i laget igen på allvar efter skada. Förhoppningarna på det här laget var att man skulle ligger någonstans där man gör just nu på den sista slutspelsplatsen i östra konferensen men att deras matchfacit skulle ligga på en vinstprocent runt 50%. Det enda som Magic-fansen kan glädja sig åt hittills den här säsongen är att deras unge forward Isaac tagit kliv på planen defensivt som många hoppats på. Där har vi en framtida All Defense Team-spelare.

Hemmalaget har inga nya skador att meddela om. Collins, Nurkic och Hood är samtliga långtidsskadade. Hezonja kan vara tillbaka i spel igen efter ryggskada. Han är uppsatt som ett frågetecken inför mötet. Gästande Orlando saknar tvåvägsspelaren Aminu.

Magics resultat mot lag från den västra konferensen den här säsongen är 5-8 och deras bortafacit är 4-10. Portland har gått 6-6 på hemmaplan trots den horribla starten. Portland är ett mer polerat basketlag än Magic och har mer individuell kvalité i truppen. Att det skiljer så pass lite i handikapplinan när Portland spelar hemma är svårt att blunda för. Formkurvan pekar dessutom uppåt för Portland med två raka segrar.


Speltips: POR Trail Blazers med handicap -3.5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip