Game 3 i NBA-finals och nu vänder serien mot Dallas. Den stora frågan är dock; hjälper det? 

Celtics är 2-0, utan att ha spelat på topp. Jag har inte sett Mavericks kunna stoppa alla vapen som Celtics har till sitt förfogande. Bostons superstar Jayson Tatum har spelat två "sådär-matcher" i rad (double-teamed, men ändå) och det är sällan det händer. Han kommer vara "lit" i afton plus att Celtics är 14-2 i årets slutspel och 6-0 på bortaplan. 

Nej; jag tror Celtics även vinner game 3 på bortaplan och tar Celtics moneyline till oddset 2.17 hos Unibet .com

Värt att notera:

1. Mavericks är tunn favorit i den här outingen (linan i Vegas ligger på Mavs -1.5). Jag förstår också att Mavs kommer komma ut med frenesi och energi för att tidigt ta kommandot i en s.k. "must win", men de har startat sådär i varje outing hittills mot Celtics och jag hävdar med en dåres envishet att Mavs inte har spelare för att täcka alla Celtics superstars. 

2. Det är bara fem lag i NBA-finals historia som vänt 0-2 till vinst. Mavericks har inte ett sådant lag på papperet eller på banan.

3. Mavericks superstar Doncic gör allt rätt hela tiden, men han kan inte själva slå ut Celtics. Om vi vänder på kuttingen så är det Celtics nr 3-4 i rankingen som dominerat hittills och gjort så att Celtics är i klar ledning. Mavs har inte samma djup eller leverans från sina övriga spelare som behövs för att slå Celtics. Se på Irving som är Mavs nr 2. Han har snittat 14 poäng hittills. Det håller inte.

4. Celtics är 6-0 på bortaplan i årets NBA-slutspel. Notera det ännu en gång.

5. Celtics har på tok för många vapen i sin offensiv. Tatum har fortfarande inte gjort en toppmatch; min feeling säger att den kommer komma idag. Brown äger matchserien och blir väl understödd av Holiday och White. Då har jag fortfarande inte nämnt Porzingis. Trenden pekar enkom åt ett håll och det är Celtics.

6. Celtics Porzingis står som "questionable", men alla signaler pekar på spel och det stärker Celtics som lag.


Jag kommer inte gå emot Celtics i game 3. De har 2-0 och har vunnit komfortabelt, utan att för den skull ha spelat på topp. Jag är helt inne på att Celtics Tatum kommer sätta minst +30 poäng i afton och då har inte Mavs en skugga av en chans.

Jag spelar Celtics moneyline till oddset 2.17 hos Unibet .com. 3-0 efter i afton.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip