Det är första gången i NBA-historien som tre lag står på exakt samma rekord - 56-25 - i en och samma konferens OCH där nr 1 får hemmaplansfördel genom slutspelet. Snacka om raffel!

Jag kommer välja ett av de här lagen i mitt första speltips och det är att Nuggets besegrar Grizzlies på bortaplan i afton. I vanlig ordning ligger linan på tok för högt för att finna spelvärde via handicap. Nuggets har allt att vinna emedan Grizzlies kämpar för äran. MEN. Jag är inne på att Nuggets i alla fall kommer göra mer än 117.5 poäng. Unibet ger oddset 1.94 på det och då tar jag det. Nuggets är ett bra bortalag, samtidigt som Grizzlies varit pinsamt hemma i år med statistiken 9-31.

Nuggets vinner, men spelvärdet ligger alltså på att de gör mer än 117.5 poäng!


Värt att notera:

1. I ingressen nämnde jag den unika situationen som föreligger. Tre lag som alla kan bli nr 1 i den västra konferensen. Nuggets har den enklaste matchen i mina ögon emedan Thunder och Timberwolves får spela bra. MEN. Nuggets blir nr 1 om både Thunder och Timberwolves förlorar.

2. Grizzlies är 3-7 över sina tio senaste matcher.

3. Nuggets har flera spelare "questionable", vilket gör att de kommer ställa upp med bästa möjliga manskap.

4. Grizzlies måste vara med en hygglig bit in i matchen för att det här skall bli en fajt. De brukar vara det och det gör att jag har feeling för att Nuggets måste spela bra och framför allt tufft för att säkra upp sin ev nr 1 seedning. Vinst gäller!

5. Lagen har mötts tre gånger i år och Nuggets har vunnit alla tre. Vinst i afton och kvasten framme för "sweep" är ett faktum.

6. Nuggets har varit bra över hela året, men jag är helt övertygad om att de vill kliva in i slutspelet med bra tryck i sitt spel och det innebär poäng på tavlan.

7. Grizzlies får ta nya tag kommande säsong. Det har varit ett hemskt skadedrabbat år för dem.


Jag spelar Nuggets Ö117.5 poäng till oddset 1.94 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip