OS-basketen drar igång 27 juli med fyra matcher på agendan. Jag har valt att lägga fokus på den sista matchen under dagen och i mina ögon också den mest sevärda av dem alla - Grekland vs Kanada. Två lag som är tippade att vara med bland de fem bästa.

Lagen har mötts vid tre tillfällen genom åren i VM- och OS-sammanhang och senaste outingen lagen emellan var 2021 och då vann Kanada relativt komfortabelt.

Jag har som sagt redan ett speltips ute gällande att Kanada vinner grupp A och jag är övertygad att laget kommer komma ut taggat och med en uppgift; att besegra Grekland. Det spelvärde som jag finner är inte handicap full tid, utan jag gillar -2.5 till Kanada i halvlek till oddset 1.80 hos bet365 .com. Min feeling är att det är Kanada som kommer driva spelet och vara mest kreativa med tanke på det lag de besitter.


Värt att notera:

1. Årets OS-turnering i basket är med garanti den bästa på mången god dag, eftersom alla superstars från respektive land och som normalt spelar i NBA är med. För Kanadas del pratar vi främst om Shai Gilgeous-Alexander. Han har som man säger i USA haft "back-to-back-seasons" med +30 poäng i snitt per outing. Hans statistik berättar; 30,2 poäng per match, 7 returer per match och 6 assist per match. Det är slutspelets siffror. En supertalang som bara kommer bli bättre och bättre för sitt Oklahoma Thunder i NBA.

2. Kanada är tillbaka i OS-basketen efter 24 års frånvaro. De har spelat tre vänskapsmatcher inför OS i Paris och har vunnit två av dessa. De avslutade vasst mot Puerto Rico 20 juli och laget är vältrimmat inför OS-comebacken.

3. Grekland då? Ett lag som har en av världens främste spelare i form av Giannis. Han har dominerat NBA med sitt Bucks över ett antal år nu. Det har gått lite "troll i bollen" de senaste åren, men när Giannis är i form, då är han en av NBAs bästa. Det som talar för Grekland är att de har många inhemska spelare med från Grekland och det gör att truppen är väloljad. Grekland är bra och är rankade som nr 5 av oddssättarna i Vegas.

4. Kanada är rankat som nr 7 internationellt inför årets OS, men som nr 2 av oddssättarna i Vegas Jag tror de är minst topp 3 när krutröken lagt sig. De har ett bra djup med en suverän spets.

5. Varför vinner Kanada? De har 11 NBA-spelare av totalt 12 i truppen.


Jag inleder med ett spelvärde som berättar att Kanada skall leda i halvlek med -2.5 poäng till oddset 1.80 hos bet365 .com.

/RoloMartins



This is the stats tab
This is the post tip