NBA-säsongen börjar med den s.k. "banner evening" i TD Garden i och med att de blev NBA-champions 2023/24. Säsongen börjar också med en toppmatch, eftersom motståndet inte går av för hackor; New York Knicks. I min analys där jag tippade Celtics som 2024/25-års mästare har jag Knicks som lag 3. 

Celtics skall försöka vinna back-to-back NBA-guld och det är inte helt enkelt. Celtics gjorde det senast 1968-69, men laget har en vettig chans att lyckas även om det kräver en stor portion tur (inga skador) och en stor portion jävlar anamma. När det gäller kvaliteten på spelare och team; då har Celtics ALLT. Laget har inte tappat en enda spelare bland de 11 spelare som var bäst i truppen. ALLA är kvar och det är inte ofta det sker i den penningstinna NBA-cirkusen. Fjolårets lag vann 64 matcher gällande grundsäsongen och var 16-3 (!) i slutspelet. Det är starka papper. Celtics är klar favorit i afton och linan i Vegas visar Celtics -5.

Knickerboxers (Knicks) är dock ett riktigt spännande lag och de har inte legat på latsidan under den s.k. offseason. Laget vann 50 matcher under fjolårets grundspel och blev nr 2 i den östra konferensen strax bakom Cetlics. De slogs ut i game 7 av Indiana Pacers. Laget har inte varit i den östra konferensfinalen sedan år 2000 och de har inte vunnit ett NBA-guld sedan 1973. Time flies. MEN. Det berättar egentligen bara hur svårt det är att vinna en titel i någon av de amerikanska sporterna NBA, NFL, NHL eller MLB. Knicks har verkligen investerat i årets trupp genom att plocka in Karl-Anthony Towns (ex-Timberwolves) och Mikal Bridges (ex-Brooklyn Nets). Det är två toppspelare som kommer göra skillnad. Den bästa spelaren i Knicks, Jalen Brunson är kvar och han har varit en "good guy" genom att signa på ett "team friendly contract", vilket har gjort att Knicks nu kan ta in Towns och Bridges för att verkligen vara en contender. Brunson är Knicks hjärta i deras backcourt. Han snittade 27 poäng, 8 returer och 5 assist genom 74 matcher.

I kvällens drabbning tror jag Celtics under sin s.k. "banner evening" direkt vill visa vem som är storebror i den östra konferense och spelar Celtics -4 till oddset 1.75 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Det skall bli kul att se om Celtics kommer ut med den rätta s.k. "mental edge" i game 1. Jag både tror och hoppas det. Laget har så många olika val att förändra en match med det djupet som finns i truppen.

2. Celtics Tatum och Brown är två supertalanger som tillsammans skapar basketbollgodis i varje match. Det är inte Jordan/Pippen-nivå, men det är riktigt, riktigt bra. 

3. Celtics är 9-1 över sina 10 senaste matcher och det utmynnade i ett NBA-guld. Notera det.

4. Knicks har som sagt ett komplett lag bland sina topp 6-spelare; såväl defensivt som offensivt. Laget är ingen bluff. Deras djup i den s.k. frontcourten lämnar en del att önska och det kan vara den "matchen-i-matchen" som är avgörande för slutresultatet i afton.

5. Celtics offensiv var nr 1 i NBA 2023/24. De var också bästa i klassen när det kom till turnovers. 

Som sagt; jag går på Celtics även om jag har feeling för att det blir jämnt till slut, då Knicks kommer störa många lag i år.

Jag spelar Celtics -4 till oddset 1.75 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip