Det är två lag som ska försöka bryta en negativ trend ikväll när Valencia tar emot Milano. Valencia kommer från tre raka förluster inkluderat den mot Lyon tidigare i veckan. För Milano är läget än mer kritiskt med fem raka förluster och ett matchfacit på 11-16. Det kommer krävas en klar förbättring om laget ska nå hela vägen till slutspel.

Historiskt brukar det bli jämn när dessa två lag möts. Sedan millennieskiftet har lagen mötts fem gånger. Milano leder den inbördesstatistiken med 3-2 och vann också mötet tidigare under säsongen i Italien. Då skrevs slutsiffrorna till 78-71 i Milanos favör. Amedeo Della Valle blev bästa poänggörare med sina 15 poäng.

För ovanlighetens skull så riktar vi bort blickarna från guard-spelet för att istället lägga fokus under korgen. Det är nämligen där den här matchen kommer att avgöras. Bägge lagen baserar mycket av sitt spela inifrån och ut vilket betyder att man börjar anfallen med att passa in bollen till sin center eller powerforward. Matchen i matchen mellan Dubljevic och Tarczewski kan mycket väl komma att påverka utgången i detta möte. Det är två av ligans bästa centrar.

För Valencia handlar det om att vinna lätta poäng. Milano har EuroLeagues sämsta procent på tvåpoängsskyttet så kan man dra nytta av detta och fånga upp returerna finns det läge att anfalla innan italienarna hunnit sätta upp sitt försvar. Milanos formkurva pekar spikrakt neråt. Laget lever fortfarande på sin fantastiska säsongsinledning. Som det ser ut just nu har gästerna ingenting i slutspelet att göra. Det är märkligt att det inte klickar med tanke på hur mycket talang som finns i truppen.

Speltips: Valencia med handicap -3,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip